Krka

Skoko: Sem večni optimist in napovedujem preboj v ligo za prvaka

Za rokometaši je šest tedenski premor. Kako ocenjujete delo ekipe v tem obdobju?

Mislim, da smo v januarju dobro delali, kar se treningov tiče. Končno imamo na voljo kompletno ekipo, saj tisti igralci, ki so izpustili domala večino prvega dela sezone, to so Grega Okleščen, Leon Rašo pa tudi Jernej Papež, so komaj sedaj v tistem pravem trenažnem procesu in se njihova krivulja, kar se forme tiče, vzpenja.

Odigrali ste tri prijateljske tekme. Lahko iz prikazanega na teh srečanjih že podate okvirno oceno o tem, kako je ekipa pripravljena?

Ker sem po naravi optimist verjamem in vem, da smo za drugi del sezone optimalno pripravljeni. Kar se prijateljskih tekem tiče je pa tako, da prijateljska tekma je nekaj povsem drugega v primerjavi z ligaško. A sem kljub temu lahko zadovoljen s tem, kar so fantje pokazali. Recimo ekipa iz Brežic ni nek merodajen nasprotnik, proti ekipi Trima smo odigrali v nepopolni sestavi, smo pa odigrali dobro tekmo proti ekipi iz Celja in to je še dodaten razlog, da sem pred nadaljevanjem sezone optimističen. Mislim, da smo v januarju delali dobro, dvignili smo nivo na kondiciji, predvsem imam tukaj v mislih tek, veliko smo delali tudi na taktiki. A glavni namen tega premora je bil pripraviti igralce na višji nivo forme, predvsem tiste, ki sem jih uvodoma omenil in mislim, da nam je to tudi uspelo. Verjamem, da bomo lahko tako pripravljeni napadli »misijo nemogoče« in se veselili uvrstitve med šest najboljših ekip.

V izjavah po tekmi ste velikokrat za slab rezultat krivili številne napake. Jih bo v drugem delu manj?

Ja, res je. Imeli smo slabo realizacijo v najlažjem segmentu rokometne igre. V mislih imam sedemmetrovke. Tukaj smo bili zelo slabi. Bile so tekme, kjer smo zgrešili tudi po tri, štiri ali več sedemmetrovk. Konkretno- na tekmi v Mariboru smo skupaj zgrešili pet takih strelov, potem smo na tak način izgubili tekmo za gol z našim rivalom za vstop v play off. Ampak tak je rokomet, to je šport. Če se ozrem na pravkar končano  svetovno prvenstvo v rokometu, tudi tam je bilo videti ogromno začetniških napak, a bistveno pri vsem tem je, da se na treningih dobro dela, s tem pa se tovrstne napake lahko v večini odpravijo.

S prvo letošnjo prvenstveno tekmo začenjate na gostovanju v Ivančni Gorici, kasneje pa si sledijo že odločilne tekme, ki jih bo potrebno dobiti, če želite prestopiti črto na lestvici, ki vodi skupino v ligo za obstanek oz. prvaka…

Res je. Če se še prej malo ozrem na prvi del sezone. Naša največja »kiksa« smo zagotovo naredili v obdobju, ko smo bili primorani igrati brez kompletne zunanje vrste, torej tekmi proti Trimu in Loki doma. In če se ne bomo uvrstili v ligo za prvaka, bosta ravno ta dva poraza ključna za napredovanje v ligo za prvaka. Ampak smo potem nekoliko lažje zadihali, ko smo se Trebanjcem revanširali in jim vzeli obe točki. Za nas v tem delu ena težjih, če ne celo najbolj odločilna, pa bo tekma v Škofji Loki. Ločane smo na petnajstih medsebojnih tekmah uspeli le enkrat premagati in enkrat iztržiti remi. Zdaj smo na vrsti, da jih končno premagamo in verjamem, da bo ena težjih tekem, ki jo enostavno moramo dobiti. Nič lažja od že omenjene, ne bo niti sobotna tekma v Ivančni Gorici. V tem premoru sem jih malo bolj spremljal in opazil, da so se dvignili v formi. Tekma na njihovem terenu še zdaleč ne bo lahka. Mi moramo igrati tekmo po tekmo in naša računica je enostavna- zmagati teh prvih pet tekem, se pravi Sviš, potem Ormož doma in kot sem že omenil, sledi težka tekma v gosteh pri Loki, tu pa je še Dobova, kjer smo se v preteklosti že opekli. Skratka, če bomo dobile te tekme, bomo že zelo blizu našemu cilju, uvrstitvi v ligo za prvaka.

Other Articles

Mini rokomet
Starejši dečki
Krkaši iz Velenja praznih rok