Krka

Krkaši kljub porazu pošteno namučili Celjane

Rokometaši novomeškega Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v domači dvorani odigrali zadnjo prvenstveno tekmo v letu 2019. Pred domačim občinstvom so gostili ekipo RK Celje Pivovarna Laško, ki tudi po 15. krogu ostaja edina neporažena ekipo v ligi NLB. Tekma se je končala z rezultatom 29:37 (14:17).

Novomeščani so v tekmo krenili sproščeno in se Celjanom v prvem delu srečanja odlično upirali. Čeprav so si gostje v prvi polovici tekme že priigrali šest zadetkov prednosti, pa Krkaši niso popuščali. S potrpežljivim napadom in borbeno igro v obrambi so se favoriziranim gostom ob polčasu približali na vsega tri zadetke zaostanka (14:17) , igra pa je znova dobila svoj čar v drugem delu, ko so varovanci trenerja Romana Zarabca v igro znova vnesli nekaj svežih idej in Celjanom močno oteževali delo. Igra Krke v obrambi je znova delovala, v vratih pa se je izkazal tudi vratar Urbič, ki je ekipi dodal še dodatnega elana. Novomeščani so stik z aktualnimi državnimi prvaki držali do 43. minute, potem pa zapravili nekaj stoodstotnih priložnosti, kar so gostje izkoristili, ter igro povsem speljali na svoj mlin, povedli za sedem, osem zadetkov ter tako na varni razdalji tekmo pripeljali h koncu.

Izjave po tekmi:

Roman Zarabec, trener Krke: »Čestitke Celju za zmago. Borili smo se, pokazali željo in karakter ter pristop. Žal smo zgrešili nekaj sedemmetrovk in naredili par tehničnih napak, kar je bil razlog, da je nastala razlika, ki pa so jo Celjani izkoristili. Sicer pa morajo fantje bolj zaupat vase, v svoje sposobnosti, s tem pa se bo kvaliteta njihove igre nedvomno dvignila. Lahko rečem, da sem z današnjo tekmo zadovoljen. Vsi smo zdravi in živi«.

Tomaž Ocvirk, trener Celja: »Za nas je bilo nedvomno težko gostovanje. Glede na to, da smo imeli v sredo težko tekmo z Ribbnico, glave sigurno niso bila prave. Vidi se, da smo prejeli bistveno več golov kot sicer. Poznalo se je, da v obrambi nismo bili čvrsti, nismo igrali agresivno obrambo, preblizu smo puščali Krkine igralce, a na koncu štejejo le točke. Prišli smo po zmago in z zmago odhajamo iz Novega mesta«.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Josip Šarac z osmimi goli, ki je po mnenju obeh trenerjev postal tudi igralec tekme,  v novomeški pa sta Andraž Kete in Jan Irman dosegla po sedem zadetkov.

Zasedba iz Novega mesta bo v prihodnjem krogu gostovala v Ormožu, ekipa iz Celja pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v soboto, 1. februarja 2020.

MRK Krka: Brajer, Urbič, Avsec 1, Pršina, Hvastija, Irman 7, Jakše 1, Gorela, Klemenčič 1, Rašo 3, Batagelj 1, Kukman 2, Windischer, Matko 3 (1), Kete 7 (2), Bevec 3, Plut.
RK Celje Pivovarna Laško: Vujović, Gaberšek, Razgor 3, Marguč 4, Šarac 8, Grošelj 2, Poteko, Žabić 5, Kodrin 7, Horžen 3, Grebenc 1, Leban 3, Novak 1.
Sedemmetrovke: Krka 7 (4), Celje Pivovarna Laško -.
Izključitve: Krka 16, Celje Pivovarna Laško 16 minut.
Rdeči kartoni: Grošelj (43.), Rašo (52.), Matko (56.).

Other Articles

Članska ekipaPokal Slovenije
Turnir