Krka

 

Članska ekipa MRK KRKA je v Radečah odigrala tekmo 1/16 finala pokala Slovenije in gostitelje, ekipo Rokometnega kluba Radeče Papir Nova premagala s 32:25 (17:13). Krkaši so si z zmago tako zasluženo priigrali vstopnico v osmino finala pokala Slovenije.

Kljub zmagi pa je bil po tekmi s predstavo svojih varovancev precej nezadovoljen trener Roman Zarabec, saj fantje niso izkoristili vseh danih priložnosti, ki jih je nasprotnik s pridom izkoriščal. » Res da imamo zmago v žepu, s tem pa tudi uvrstitev v nadaljevanje pokalnega tekmovanja, vendar z igro tokrat ne morem biti povsem zadovoljen. Vse preveč je bilo zgrešenih stoodstotnih priložnosti, v obrambi pa so se pojavljale napake, ki si jih nebi smeli privoščiti«.

Čeprav dvoma o zmagovalcu ni bilo, pa so se morali Novomeščani za zmago pošteno potruditi. Krkaši, ki so bili v zadnjih dveh sezonah finalisti pokala Slovenije, so Radečane v drugem polčasu držali na varni razdalji šestih, sedmih zadetkov, s prav tako prednostjo pa tekmo tudi zaključili. Pri domačinih je bil s trinajstimi zadetki najbolj razpoložen Tine Marušič, pri Krki pa je Jaka Jakše vknjižil osem zadetkov.

Statistika:

RK Radeče: Škorc, Kavčič 1, Marinček 2, Marušič 13, Klinar, Jahn, Hrovat 1, Vasić 1, Hohnjec, Šeško 4, Gospodarič 3, Vučajnk. Trener: Sebastjan Oblak

MRK KRKA: Bevec 2, Avsec 1, Pršina 2, Hvastija 1, Irman, Jakše 8, Plut, Klemenčič 3, Rašo 3, Batagelj 2, Brajer, Kukman 3, Windischer, Matko 3, Kete 4, Urbič. Trener: Roman Zarabec.

Varovancem trenerja Romana Zarabca je tako uspela uvertura pred sobotno ligaško preizkušnjo, ko v domači dvorani Marof gostijo ekipo Celja Pivovarne Laško, ki v letošnji sezoni še ni oddala točk.