Krka

V dvorani Marof je bila to popoldne odigrana tekma 9. kroga v 1. državni mladinski ligi, kjer so rokometaši Krke gostili favorizirano ekipo RK Gorenje Velenje, Tekmo so Novomeščani izgubili z rezultatom 21:32 (10:17).

Trener Samo Jug nikor ni mogel skriti razočaranja, saj ekipa ni delovala homogeno. Že od uvodnih minut tekme so pobudo prevzeli gostje, ki so zlahka narekovali oster tempo igre, ki ga Krkaši niso dohajali. Ob polčasu so zaostajali za sedem zadetkov. Igra jim tudi v nadaljevanju nikakor ni stekla. Zapravili so številne stoodstotne priložnosti, prehitro zaključevali neizdelane napade, kar so fizično močnejši Velenjčani izkoristili in prednost iz prvega dela do izteka srečanja le še povečevali tern a koncu zasluženo slavili.

Luka Udovč:S fanti bi definitivno lahko prikazali boljšo igro. Verjamem in se zavedam, da smo sposobni veliko več, kot smo odigrali tokrat. Manjkalo nam je moči v obrambi, pa tudi vratarja nista bila v formi. Na določene trenutke nismo bili dovolj zbrani, naredili smo preveč napak, kar nas je stalo poraza. Upam, da smo se iz tega kaj naučili in verjamem, da se bomo v bodoče izkazali v boljši luči in popravili vtis borbenosti, ki jo kot ekipa zagotovo imamo”.

Statistika: Rauh (2 obr.), Nosan (2 obr.), Berk, Škrinjer 2, Klobčar 3, Kokalj, Emeršič 2, Tisovec, Vidmar 4, Goleš, Zajc 5, Udovč 3, Jereb 2, Strmole.

V prihodnjem krogu Krkaše čaka derbi s trebanjsko ekipo Trima. Tekma bo v ponedeljek, 26. aprila, v telovadnici OŠ Trebnje.