Krka

Krkaši na Dunaju znova pometli s konkurenco

Včeraj se je na Dunaju sklenil mednarodni rokometni turnir »Schmeltz 2023«, ki se ga vsako leto tik pred začetkom novega šolskega leta udeležujejo tudi rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka. Na že trideseto izvedbo omenjenega turnirja je ekipa MRK KRKA sodelovala s tremi ekipami, ki so znova poskrbele za odlične predstave in zavidljive rezultate. Turnir so v svoji starostni kategoriji v močni konkurenci ekip osvojili starejši dečki, ki so včeraj v finalu tesno, s 14:13 premagali avstrijsko ekipo Union West Wien.

Končni vrstni red turnirja:

Mlajši dečki – KRKA 2 (2011 in mlajši), trener Iztok Adamčič- 12. mesto

Mlajši dečki – KRKA 1 (2011 in mlajši), trener Kristjan Windischer- 2. mesto

Starejši dečki (2009 in mlajši), trener Dejan Vujić- 1. mesto

Sicer je vsaka od ekip na tem turnirju odigrala po šest tekem, ter si tako v pripravljalnem obdobju na novo rokometno sezono pridobila ogromno znanja in izkušenj pred začetkom domačega prvenstva.

Izjave rokometašev:

Kapetan starejših dečkov, Jakob Kastelic: »Na mednarodni turnir na Dunaju, smo se odpravili, da se pripravimo na sezono, ki bo potekala tekom šolskega leta. Kljub temu, da so bili naši nasprotniki močni, nas to ni ustavilo. Vse tekme so bile napete, a na koncu so se vse obrnile na našo stran. Bili smo zelo veseli, da smo se lahko udeležili tega turnirja, še bolj pa, ko smo dvignili pokal.«

Kapetan mlajših dečkov, Filip Goršič:«  Letos smo se udeležili turnirja na Dunaju. Z ekipo smo tekmovali v kategoriji 2011. Osvojili smo 2. mesto. Zadovoljen sem z našim rezultatom. Upam, da se bomo naslednje leto tudi udeležili tega turnirja.”

Mladi rokometaši so se domov vrnili  z lepimi spomini, predvsem pa z ogromno rokometnega znanja, ki ga bodo s pridom unovčil v novi rokometni sezoni.

Objavljeno tudi v mediju:

Other Articles

Članska ekipaTurnir
Kadetska ekipaTurnir