Krka

Rokometaši Krke na Koroškem osvojili turnir za pokal Mestne občine Slovenj Gradec

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka se je včeraj na povabilo RK Slovenj Gradec, udeležila mednarodnega rokometnega turnirja za pokal Mestne občine Slovenj Gradec. Izbranci trenerja Mirka Skoka so na Koroškem odigrali dve tekmi ter na obeh slavili in na koncu osvojili 1.mesto.

»Pred turnirjem smo se dogovorili, da se moramo maksimalno skoncentrirati in pokazati svojo najboljšo predstavo letos, saj je začetek sezone tik pred vrati. Vesel sem in ponosen na fante, da smo pokazali sebi in vsem drugim, da se lahko kosamo z vsakim nasprotnikom. Vzdušje v ekipi je fenomenalno, vsi že nestrpno pričakujemo začetek sezone, da s srčno in borbeno igro pokažemo navijačem, da letos ciljamo visoko,« je misli strnil krkaš Gašper Horvat, ki je po koncu turnirja prejel nagrado za najboljšega strelca turnirja, nagrado za najboljšega igralca pa je prejel tudi njegov soigralec in kapetan ekipe Tilen Kukman.

Sicer pa je poleg gostiteljev in MRK KRKA  na omenjenem turnirju sodelovala še hrvaška ekipa RK Dubrava.

Članska ekipa je v sklopu pripravljalnega dela sezone odigrala že sedem tekem, tovrstni turnirji pa jim služijo kot odlična priprava na skorajšnji začetek sezone. V nadaljevanju jih čaka tudi pestra jesen, saj se bodo v sezoni 2023/24 borili na dveh frontah-  v državnem prvenstvu ( začne se 9. septembra), prvič v zgodovini kluba pa se bodo sredi oktobra podali na evropsko pot v tekmovanju EHF European Cup. Žreb skupin jim je v drugem krogu določil estonsko ekipo Viljandi Käsipalliklubi HC.

Rokometni klub KRKA se ob tej priložnosti zahvaljuje organizatorju turnirja za izjemno gostoljubje in nepozabno doživetje.

Objavljeno tudi v mediju:

Other Articles

Članska ekipaTurnir
Mlajši dečkiTurnir