Krka

Krkaši na gostovanju v Mariboru tesno izgubili

Rokometaši Krke so v 11. krogu NLB lige gostovali v Mariboru, kamor so odšli v želji po novih točkah, a so na koncu doživeli tesen poraz, bilo je 28:27 ( 12:15) in si pot za napredovanje v zgornji del lestvice še nekoliko otežili. Varovanci trenerja Mirka Skoka so se tako po treh zaporednih porazih pomaknili po lestvici navzdol in trenutno z devetimi točkami zasedajo 8. mesto, s čimer nikakor ne morejo biti zadovoljni.

Maloštevilni gledalci so lahko v dvorani Tabor uživali v dobri predstavi obeh ekip, pri čemer so rokometaši Krke prikazali bolj učinkovito igro v napadu. Do 24. minute je srečanje potekalo več ali manj v izenačenem duhu, za prvo občutnejšo prednost pa so Novomeščani prvič poskrbeli z zadetkom Grege Okleščna v 26. minuti, ko so povedli za 4 gole ( 10:14). Gostitelji so do glavnega odmora zaostanek nekoliko omilili, a so kljub temu še zaostajali za tri zadetke. V nadaljevanje tekme so Krkaši vstopili precej medlo, Mariborčani pa so v 40. minuti s strelom Tadeja Soka uspeli zaostanek izničiti in v naslednjem napadu tudi povedli, ter tako varovance Mirka Skoka postavili v nelagoden položaj. Za preobrat na strani vijoličastih sta v nadaljevanju poskrbela vratar Marin Đurica, ki je skupaj z Andražem Velkavrhom, ki je bil z osmimi goli najuspešnejši v domači ekipi, Novomeščanom povzročala nemalo težav, saj preprosto niso prihajali do zadetkov, medtem ko so Mariborčani s hitro tranzicijo polnili Krkino mrežo in tik pred koncem tekme že vodili za štiri zadetke, v 58. minuti je bilo 28:24. Krkaši so do konca igralnega časa sicer uspeli znižati zaostanek, a ne dovolj, da bi se veseli prepotrebne zmage.

Izjave po tekmi:

Andraž Velkavrh, RK Maribor: » Vedeli smo, da obe ekipi potrebujeta točke za uvrstitev v ligo za prvaka, a smo bili mi zasluženo srečnejši, glede na to, da smo imeli kar tri poškodovane igralce. Vedeli smo, da Krka tukaj v Taboru igra zelo dobro, saj so nas v zadnjih dveh letih tukaj premagali dvakrat in mislim, da smo mi povsem zasluženo prišli do prepotrebnih dveh točk«.

Leon Rašo, MRK KRKA: » Tekmo so sicer v primerjavi s prejšnjimi tekmami začeli dobro, na igrišču je bila zelo dobra energija, pa tudi v obrambi smo igrali dobro. V drugem polčasu pa smo začeli slabo, preveč medlo, koncentracija je bila slaba, povrhu vsega smo naredili preveč napak, kar so Mariborčani izkoristili. Seveda smo nezadovoljni z našo igro oziroma z naborom točk. Čaka nas ekipa Ribnice, kamor bomo morali oditi stoodstotno skoncentrirani in motivirani, ter se do konca boriti, če želimo osvojiti zmago. Igrati bo potrebno vseh šestdeset minut«.

V mariborski ekipi je bil najbolj učinkovit Andraž Velkavrh z osmimi goli, v novomeški je enega več dosegel Jernej Papež.

Mariborska ekipa bo v prihodnjem krogu gostila Dobovo, novomeška pa bo gostovala v Ribnici. Obe tekmi bosta v soboto, 1. decembra.

Statistika:

RKMaribor Branik: Đurica, Simonič, Žabić 2, Planinšek, Marušič 2, Sok 3, Šol 2, Velkavrh 8, Budja, Jerebie 1, Golik 5 (1), Buneta 5, Štumpfl.
MRK Krka: Tomić, Imperl, L. Rašo 2, Bevec, Didovič 5, Okleščen 2, Pršina 3, Irman 2, Jakše 2, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 9 (1), Kukman 1, Matko, Florjančič 1.
Sedemmetrovke: Maribor Branik 2 (1), Krka 5 (1).
Izključitve: Maribor Branik 2, Krka 6 minut.

Rdeči karton: /.

 

Other Articles

Članska ekipa
Kadetska ekipa
Kadeti zlahka do nove zmage