Krka

Krkaši na kolena spravili še neporažene Celjane

Ekipa kadetov je v zaostali tekmi 12. kroga v polfinalni skupini B to popoldne gostovala pri trenutno  vodilni ekipi Celja Pivovarne Laško in jim zadala prvi poraz. Tekma se je v dvorani Zlatorog končala s 23:24 ( 11:12).

Krkaši so tekmo začeli odlično, čeprav so bili domačini v vlogi favorita, se tekmecev niso ustrašili. Z gostitelji so se do 7. minute prvega dela izmenjavali v vodstvu, potem pa prevzeli pobudo in kljub fizično močnejšim Celjanom hitro povedli in v 17. minuti po golu Srebrnjaka vodili za štiri gole ( 5:9), kar je bila tudi največja prednost v prvem polčasu. Prednosti Novomeščani niso uspeli zadržati do odmora, saj so jih Celjani po kratkem strelskem mrku ujeli, polčas pa so varovanci trenerja Robija Cvikla zaključili z minimalno prednostjo ( 11:12). Kljub temu, da so prednost iz prvega dela skoraj v celoti zapravili, pa so Krkaši nadaljevali borbeno vse do 41. minute, ko so Celjani prvič prišli do vodstva, a jim Novomeščani naleta niso dovolili. V 51. minuti so Krkaši po zadetku Jerneja Avsca, ki je bil z osmimi zadetki tudi najboljši strelec tekme,znova povedli in prednost po odlični igri v obrambi še oplemenitili in imeli v 57. minuti 3 gole prednosti (21: 24), a so domačini z dvema zaporednima zadetkoma Rakite prednost zmanjšali na le gol zaostanka. V infarktni končnici so se bolje znašli Krkaši, ki so prednost zadržali in zasluženo slavili s 23:24.

Rauh, Avsec 8, Rajh 2, Majstorovič 5, Jakše, Nosan, Lazarevič, Srebrnjak 3, Klobučar, Kastelic 4, Luštek, Luzar 2.

Kadeti so se po današnji zmagi povzpeli na 4. mesto, zadnjo tekmo v polfinalni skupini B pa bodo odigrali v gosteh pri ekipi RK Drava Ptuj.

Other Articles

Napovednik
Starejši dečki