Krka

SDA do pomembne zmage nad Korošci

Ekipa starejših dečkov A je v dvorani Marof v predzadnjem krogu polfinalne skupini B gostila trenutno drugo uvrščeno ekipo RK Slovenj Gradec in zabeležila osmo zmago. Tekma se je končala s 28:19 (12:8).

Krkaši so se Korošcem tokrat maščevali za tesen poraz v gosteh, takrat je bilo 25:24,  in z odličnim začetkom tekme dokazali, da so boljši nasprotnik. Papirnatim favoritom so z borbeno igro že od samega začetka tekme povzročali nemalo težav, saj so si hitro priigrali prednost, ki so jo zadržali vse do polčasa, ko so na odmor odšli s štirimi goli naskoka ( 12:8). Tudi v nadaljevanju srečanja so Novomeščani pokazali več želje in borbenosti in si prednost le še povečevali, gostje pa tempu Krkašev niso bili kos. Zmaga je zasluženo ostala v rokah rokometašev Krke, ki so si s strani navijačev prislužili velik aplavz ob zaključku zadnje domače tekme. Končni rezultat srečanja je bil 28:19.

Za Krko so igrali: Rauh, Berk 5, Muhič R.4, Rogelj, Muhič Ma., Zajc, Kokalj, Kerlec, Emeršič 8, Muhič L. 9, Vidmar, Gros 2, Udovč.

Z osmimi zmagami, neodločenim izzidom in štirimi porazi so varovanci trenerja Iztoka Adamčiča po današnji zmagi na 3. mestu, na računu imajo 17 točk, za današnjimi gosti, ki so na 2. mestu pa zaostajajo zgolj za točko.

Ekipa SDA bo polfinalni del tekmovanja sklenila na Ptuju pri ekipi RK Drava.

Other Articles

Kadetska ekipa
Starejši dečki
SDA za las zgrešili F4