Krka

Krkaši na sosedskem obračunu polovično uspešni

Dvorana Marof je bila to popoldne rezervirana za starejše dečke A in B. Obe selekciji sta gostili ekipi starejših dečkov iz RK Trimo Trebnje.

 

 

 

 

 

 

 

Uvodoma so tekmo 9. kroga v skupini CENTER II odigrali starejši dečki A, ki so po izenačenem prvem delu sosedskega derbija na kokoncu morali priznati premoč vodilni ekipi trebanjskega Trima. Krkaši so se s trenutno vodilno ekipo v omenjeni skupini dobro borili. V prvem delu so kljub zaostanku uspeli do polčasa zajeziti nalet Trima, ekipi sta bili po polovici srečanja izenačeni na 16:16, v drugem delu pa so ohranili borbenost in kmalu prešli v vodstvo (18:16), a so Trebanjci izkoristili nekaj napak Novomeščanov in hitro izničili zaostanek ter povedli. Napeto srečanje se je na koncu bolje izšlo za goste, ki so Krko premagali s 32:30 (16:16).

Trener Dejan Vujić je imel tokrat izjemno razpoloženega Erazma Kovača, ki je vknjižil kar 19 zadetkov in bil tudi najboljši posameznik današnjega derbija.

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Marin, Krbanjević, Rangus, Kovač E.19, Kovač G.3, Cimermančič, Resnik, Fifolt, Tratar 3, Serafimov, Grden, Strašek 1, Blažič, Ambrožič, Pust 1.

 

Do zanesljive, že pete zmage v sezoni pa so prišli starejši dečki B, ki so na tekmi 9. kroga uspeli premagati ekipo RK Trimo. Končni rezultat tekme je bil ——Novomeščani so tudi po današnji zmagi ohranili odlično 2. mesto v skupini CENTER II. Brez večjih težav so na derbiju kroga ugnali večnega tekmeca ter s svojo odlično predstavo zadovoljili navdušene navijače v dvorani Marof. Krkaši so vse od uvodnih minut uspeli diktirati oster tempo igre in z odlično igro v napadu in borbenostjo polčas zaključili s tremi goli prednosti (15:12), v nadaljevanju pa tempo igre še nadgradili. Trebanjci so sicer skušali zaustaviti nalet razpoloženih Novomeščanov, a so se morali na koncu sprijazniti z zmago gostiteljev, ki so povsem zasluženo osvojili nov par točk. Končni rezultat tekme je bil 33:23.

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Burgar, Štangelj, Teraš, Strašek 5, Škrbe 3, Kastelic 2, Blažič 7, Sekula 2, Ambrožič 7, Pust 7.

Obe ekipi starejših dečkov bosta v naslednjem krogu gostovali v Ivančni Gorici, predviden termin tekme je 3. december.

Other Articles

Članska ekipa
Mladinska ekipa
Dolenjski derbi dobili krkaši