Krka

Sosedski derbi dobili rokometaši trebanjskegaTrima

Rokometaši novomeške Krke so v 9. krogu najmočnejše slovenske rokometne lige gostovali v Trebnjem. Varovanci Uroša Zormana v ligi NLB tudi po današnjem sosedskem derbiju, ki so ga dobili s 39:37 (21:17) ostajajo na čelu razpredelnice, medtem ko je ekipa Krke z desetimi točkami še vedno v zgornjem delu prvenstvene lestvice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani so na sosedski derbi odšli sproščeni in se favoriziranim Trebanjcem v prvem delu prvega polčasa uspešno upirali.Varovanci trenerja Mirka Skako so namreč tekmo odprli odlično in imeli do 20. minute aktiven rezultat. Do glavnega odmora so domačini z boljšo igro v napadu uspeli tekmo speljati na svoj mlin in polčas zaključili s štirimi zadetki prednosti (21:17). Krkaši tudi v drugem delu niso uspeli nadoknaditi zaostanka, v igri je bilo precej napak, ki so jih domačini uspešno izkoriščali in vodstvo še oplemenitili. V 51. minuti so vodili že za sedem zadetkov (35:28), a se je Krka po zadetku Vladana Lončarja in Uroša Knavsa uspela nekaj minut kasneje približati na vsega dva zadetka (36:34), za preobrat pa je v 59. minuti poskrbel Jernej Avsec, ki je zaostanek znižal na 37:36. V izjemno izenačeni končnici pa so daljšo klop izkoristili domačini in vpisali osmo zmago v sezoni. Končni rezultat tekme je bil 39:37.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izjave po tekmi:

David Didovič, igralec RK Trimo: »Vedeli smo, da bo tekma težka. Krka se je dobro borila, na koncu pa je prišla do izraza naša nepopustljivost in kakovost. Skratka, dve točki sta ostali doma in verjamem, da so obiskovalci uživali v derbiju«.

Dino Rašo, igralec MRK KRKA: » Mislim, da se je tekma odvijala v pravem smislu derbija. Tokrat nam je malo zmanjkalo, da bi presenetili gostitelje, a so na koncu Trebanjci izkoristili daljšo klop in zasluženo zmagali. Na nas je, da se dobro pripravimo na naslednjo domačo tekmo z Loko in verjamem, da se bomo z maksimalnim pristopom veselili nove zmage«.

Statistika:

RK TRIMO TREBNJE: Grčo (1 obramba), Čudič, Slatinek Jovičič 4, Višček 2 (1), Horvat 6, Didovič 1, Jurečič, Radojković 8, Pipp, Kotar 2, Potočnik 1, Miklavec 5, Grbič, Ivanović 1, Glavaš 5 (4), Krešić, Ćorsović 4,
MRK KRKA: Rauh, Brajer (2 obrambi), Blaževič (1 obramba), Avsec 5, Majstorović 1 (1), Grojzdek, Škrinjar, Knavs 8 (6), Vukić 1, Rašo 5, Lončar 7, Nosan 1, Kukman 7, Matko 2,

Sedemmetrovke: RK TRIMO TREBNJE 5 (5), MRK KRKA 8 (7)
Izključitve: RK TRIMO TREBNJE 6 minut, MRK KRKA 4 minut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rokometaši Krke bodo vtis z današnje tekme skušali popraviti na naslednji tedni, ki jih čaka 26. novembra. Takrat bodo pred domačim občinstvom gostili ekipo RD Urbanscape Loka, Trebanci pa bodo dan prej gostovali v Ormožu.

 

Other Articles

Mladinska ekipa
Starejši dečki