Krka

Krkaši nad Koprčane z odliko

Včeraj popoldne je mladinska ekipa odigrala predzadnji, 13. krog v 1. državni mladinski ligi. Krkaši so gostili neugodno ekipo RD Koper in tekmeca v domači dvorani Marof premagali z rezultatom 28:22 (13:13).

Novomeščani so uvodne minute odigrali suvereno in kljub fizično močnejši in starejši ekipi prikazali zavidljiv nivo igre, maloštevilni gledalci pa so lahko uživali v izjemni predstavi Krkašev, ki so delovali energično in motivirano. Polčas so varovanci trenerja Sama Juga zaključili s 13:13, v nadaljevanju pa je v ospredje prišla še njihova hitra igra v napadu ter kolektivna igra v obrambi, svoje pa sta dodala še oba vratarja. S spremembo obrambe ( 6-0) so Krkaši Koprčanom preprečevali pot do lahkih zadetkov, gostom pa je veliko preglavic povzročala tudi Krkina igra v napadu, saj so Novomeščani hitro povedli, njihova prednost je v 52. minuti znašala že sedem zadetkov (25:18), do konca tekme, kjer pa zmaga ni bila ogrožena, so odigrali borbeno in si na koncu na račun vpisali pomembni dve točki.

Statistika: Rauh, Berk, Nosan, Muhič L.9, Škrinjar 1, Kokalj, Emeršič 7, Tisovec, Vidmar 2, Goleš 1, Zajc 6, Udovč 1, Jereb 1, Strmole.

Mladinska ekipa bo do konca letošnje sezone odigrala še eno zaostalo tekmo. Danes teden se odpravljajo na Galjevico k ekipi MRK Ljubljana, sklepni del lige in končni razplet sezone pa bo znan po tem, ko bo vseh 14 ekip v 1. državni mladinski ligi odigralo redni del plus tekmo s sosedom na lestvici.

Other Articles

Mlajši dečkiTurnir
Članska ekipa