Krka

Krkašem se sanje niso uresničile, Velenjčani do naslova državnih prvakov

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi na zaostali tekmi 22. kroga Lige NLB, gostili vodilno moštvo RK Gorenje Velenje. Do današnjega obračuna so sicer še verjeli v preobrat na lestvici ob izidu še ostalih tekem neposrednih konkurentov, potem pa klonili proti Velenjčanom in si s porazom 28:22 (14:9) zapečatili končno usodo- izpad iz najkakovostnejše rokometne Lige NLB, medtem ko so Velenjčani iz Novega mesta odšli kot najboljša ekipa letošnjega prvenstva ter osvojili naslov državnega prvaka 2020/21.

V novomeški dvorani Marof se je uvodoma odvijal enakovreden boj, po izidu 6:6 pa so na parketu zagospodarili Velenjčani in se na veliki odmor odpravili s prednostjo petih golov (14:9). V začetku drugega polčasa so novi prvaki prednost še povečali in povedli s 17:9, nato pa popustili, kar so Krkaši izkoristili in se jim približali le na tri zadetke (17:20).Varovanci trenerja Mirka Skoka, ki so nujno potrebovali zmago za morebitni obstanek v ligi najboljših, so se vse do konca tekme trdovratno borili za vsak košček igrišča in skušali uprizoriti prvovrsten preobrat, a so imeli Velenjčani svoje načrte, ki so jih v napeti končnici tudi v celoti izpolnili.

Izjave po tekmi: 

Dino Rašo, MRK KRKA

David Miklavčič, RK Gorenje Velenje

Pri Novomeščanih je z 12 zadetki prednjačil Vladan Lončar, v velenjski ekipi pa sta bila najbolj učinkovita Matic Verdinek in Enej Slatinek-Jovičić, ki sta dosegla po pet zadetkov. Rokometaši Krke bodo v soboto, 29. maja, odigrali zadnjo tekmo v sezoni 2020/21, ko bodo v domači dvorani gostili LL Grosist Slovan.

Statistika:

MRK Krka: Brajer, Radović, Bevec 1, Je. Avsec 3, Majstorović, Lončar 12 (4), Ja. Avsec, Irman, Jakše 3, Plut 1, Klemenčič 1, Rašo, Emeršič, Kukman 1, Windischer, Matko.
RK Gorenje Velenje:Panjtar, Taletović, Haseljić 4, Tajnik 1, Pajt 2 (2), Velić, Starc, Miklavčič 2, Drobež 1, Komar, Sokolič 4, Verdinek 5, Grmšek 2, Slatinek-Jovičić 5, M. Kavčič 2, Ravnikar.
Sedemmetrovke: Krka 6 (4), Gorenje Velenje 2 (2).
Izključitve: Krka 10, Gorenje Velenje 6 minut.

Rdeči karton: /.

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipa