Krka

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi na zaostali tekmi 22. kroga Lige NLB, gostili vodilno moštvo RK Gorenje Velenje. Do današnjega obračuna so sicer še verjeli v preobrat na lestvici ob izidu še ostalih tekem neposrednih konkurentov, potem pa klonili proti Velenjčanom in si s porazom 28:22 (14:9) zapečatili končno usodo- izpad iz najkakovostnejše rokometne Lige NLB, medtem ko so Velenjčani iz Novega mesta odšli kot najboljša ekipa letošnjega prvenstva ter osvojili naslov državnega prvaka 2020/21.

V novomeški dvorani Marof se je uvodoma odvijal enakovreden boj, po izidu 6:6 pa so na parketu zagospodarili Velenjčani in se na veliki odmor odpravili s prednostjo petih golov (14:9). V začetku drugega polčasa so novi prvaki prednost še povečali in povedli s 17:9, nato pa popustili, kar so Krkaši izkoristili in se jim približali le na tri zadetke (17:20).Varovanci trenerja Mirka Skoka, ki so nujno potrebovali zmago za morebitni obstanek v ligi najboljših, so se vse do konca tekme trdovratno borili za vsak košček igrišča in skušali uprizoriti prvovrsten preobrat, a so imeli Velenjčani svoje načrte, ki so jih v napeti končnici tudi v celoti izpolnili.

Izjave po tekmi: 

Dino Rašo, MRK KRKA

David Miklavčič, RK Gorenje Velenje

Pri Novomeščanih je z 12 zadetki prednjačil Vladan Lončar, v velenjski ekipi pa sta bila najbolj učinkovita Matic Verdinek in Enej Slatinek-Jovičić, ki sta dosegla po pet zadetkov. Rokometaši Krke bodo v soboto, 29. maja, odigrali zadnjo tekmo v sezoni 2020/21, ko bodo v domači dvorani gostili LL Grosist Slovan.

Statistika:

MRK Krka: Brajer, Radović, Bevec 1, Je. Avsec 3, Majstorović, Lončar 12 (4), Ja. Avsec, Irman, Jakše 3, Plut 1, Klemenčič 1, Rašo, Emeršič, Kukman 1, Windischer, Matko.
RK Gorenje Velenje:Panjtar, Taletović, Haseljić 4, Tajnik 1, Pajt 2 (2), Velić, Starc, Miklavčič 2, Drobež 1, Komar, Sokolič 4, Verdinek 5, Grmšek 2, Slatinek-Jovičić 5, M. Kavčič 2, Ravnikar.
Sedemmetrovke: Krka 6 (4), Gorenje Velenje 2 (2).
Izključitve: Krka 10, Gorenje Velenje 6 minut.

Rdeči karton: /.