Krka

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v 21. krogu lige NLB gostovali pri aktualnih državnih prvakih, ekipi Celja Pivovarne Laško. Potem ko so gostitelji zaključili tekmovanje na evropskih parketih, pa vse moči usmerjajo v lov vnovično osvojitev državnega naslova. Novomeščani, ki so imeli pri Celjanih na kocki še kanček upanja za nastopanje v ligi za prvaka, so tokrat vse možnosti za dosego tega cilja izgubili, saj se je tekma razpletla v prid varovancem domačega stratega Tomaža Ocvirka, ki so zmagali s 38:30 (18:14).

Tekmo so Novomeščani začeli odločno, s Celjani so se v vodstvu izmenjavali vse do 10. minute prvega polčasa (6:6). Trener Krkašev Mirko Skoko je v 12. minuti prvič reagiral z minuto odmora, potem ko so Celjani povedli z 10:8, a željenega učinka ni prinesla. Gostitelji so izkoristili nekaj napak Krkašev in se z delni izidom 4:0  v 22. minuti odlepili na 13:9, kar pa je bila tudi najvišja prednost Celjanov v prvem delu tekme. Krkaši so do velikega odmora sicer skušali zaostanek nekoliko zmanjšati, a jim to zavoljo nekaj zgrešenih strelov in luknjičaste obrambe ni uspelo. Polčas so zaključi s štirimi zadetki zaostanka, po prvih tridesetih minutah je izid na semaforju kazal 18:14.

Krkaši tudi v uvodnih minutah drugega dela niso uspeli zaostanek zmanjšati, nekaj svetlih trenutkov so imeli po strelu Jana Irmana, ki je v 41. minuti znižal na 23:21, a je bil to žal tudi edini približek Celjanom, ki so v naslednjih minutah vse vajeti igre speljali na svoj mlin. Trener Skoko je v zadnjih desetih minutah tekme, ko je bil zmagovalec praktično že odločen, v igro poslal tudi igralce, ki so po svojih močeh izkoristili ponujeno minutažo. Na koncu sta obe točki ostali v Zlatorogu, tekma se je končala s prednostjo osmih zadetkov v prid domačinov.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Rok Ovniček s šestimi, v novomeški pa sta David Didovič in Luka Florjančič dosegla po pet zadetkov.

Celjska ekipa bo v zadnjem krogu gostovala v Dobovi, novomeška pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v soboto, 16. marca.

Izjave po tekmi:

Domen Makuc: »Vesel sem, da smo pokazali zanesljivo predstavo in visoko zmagali. Ni bilo lahko, Krka se je borila za možnost napredovanja in poizkušala pripraviti presenečenje, ki pa ga niti v enem trenutku nismo dopustili. Že v prvem delu smo si ustvarili prednost, v drugem pa jo le še povečali, tako da gostom nismo pustili možnosti za kakšno presenečenje. Sedaj nas čaka še ena naloga v rednem delu, ki jo moramo prav tako odigrati maksimalno, nato pa se pripraviti na končnico.«

Jan Irman: »Vso sezono se nam dogaja, da smo zraven, nato pa se nam proti vsem ekipam od ena do šest zgodi, da pademo in ne odigramo v takšnem tempu do konca. Danes je to bilo še očitneje, prav tako pa ne znamo, takrat ko smo še zraven, da bi potegnili in mi narekovali tempo. Danes se nam je zgodil tudi kondicijski padec in rezultat je tu. Dobili smo 38 zadetkov in to je bistveno preveč. V Celju ne moreš upati na zmago, če domačin doseže več kot kakšnih 27 ali 28 zadetkov

Statistika:

RK Celje Pivovarna Laško: Panjtar, Ferlin 1, Vujović 2, Jurečič 5, Malus 1, Razgor 2, Ovniček 6 (2), Marguč 2, Šarac 5, Nenadić, Accambray 3, Kodrin 5, Horžen 3, Makuc 2, Anić, Bećiri 1.
MRK Krka: Brajer, Tomić, L. Rašo 2, Bevec, Didovič 5, Okleščen 3, Pršina 1, Irman 3, Jakše 1, Klemenčič 1, D. Rašo, Batagelj 4, Papež 2, Kukman 2, Matko 1 (1), Florjančič 5 (5).
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Krka 7 (6).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 2, Krka 8 minut.
Rdeči karton: /.

Rokometaši Krke bodo v sredo, 13. marca, odigrali tekmo ¼ finala pokala Slovenije, njihov nasprotnik bo ekipa Rokometnega kluba Grosuplje. V primeru zmage v dvorani Brinje v Grosupljem, bi se Novomeščani že drugič zapored uvrstili na zaključni turnir v omenjenem tekmovanju. Naj spomnimo, lani so v polfinalu pokala v Ljutomeru premagali ekipo RK Jeruzalem Ormož, v finalu pa klonili proti današnjemu gostitelju, RK Celje Pivovarna Laško.