Krka

MDA z delitvijo točk, MDB brez težav do zmage

Po daljšem premoru so dopoldne s tekmami v državnem prvenstvu nadaljevali mlajši dečki A in B, ki so na uvodnih tekmah polfinalne skupine B gostili MRK Ljubljana.

Izbranci trenerja Davida Lipoglavška so premor izkoristili za pripravo na odločilne tekme v polfinalni skupini B ( ekipa MDB ), kjer poleg Krke in današnjih nasprotnikov MRK Ljubljana, tekmujejo še ekipe RD Butan Plini Izola in RK Trimo Trebnje, ekipa mlajših dečkov A pa bo imela za nasprotnike v omenjeni skupini še ekipe RD Urbanscape Loka in RK Kronos.

 

MDB- Uvodno tekmo je ekipa mlajših dečkov B odigrala z odliko in goste iz prestolnice odpravila z visoko zmago, bilo je 33:18 ( 19:8). Novomeščani so dvome o zmagovalcu razblinili že v prvem polčasu, saj so na odmor odšli s prednostjo devetih zadetkov, kar je bilo dovolj za mirno nadaljevanje drugega polčasa. Pred domačim občinstvom so prikazali všečno in borbeno igro, ter bili od svojih sovrstnikov iz Ljubljane boljši nasprotnik v vseh segmentih rokometne igre. Točke so zasluženo ostale v Novem mestu, končni rezultat tekme je bil 33:18.

Statistika: Kastelec 2, Pust 2, Palka 9, Lukše, Butala 6, Cesar 1, Zajc 1, Progar 1, Kaplan 8, Kastelic 3, Bartolj, Rangus, Kovač G., Kovač E.

Že v naslednjem, 2. krogu polfinalne skupine B, se v dvorani Marof obeta derbi med Krko in Trimom.

MDA- Slabše od pričakovanj pa so uvod v polfinalno skupino B začeli mlajši dečki A, ki so v dvorani Marof gostili ekipo MRK Ljubljana.

Rezultat tekme: 22:22 ( 8:12)

Krkaši so do prvega zadetka prišli šele v 7. minuti, pet minut kasneje pa so gostje prvič povedli s štirimi zadetki prednosti (3:7). Varovanci Davida Lipoglavška se nikakor niso mogli otresti začetne nervoze, saj so tudi v nadaljevanju srečanja igrali nesproščeno in naredili precej napak. Ljubljančani so izkoristili ponujeno priložnost in s 8:12 zaključili prvi del tekme. Brez idej v napadu in s slabšo realizacijo so Novomeščani odprli tudi drugi polčas. Recepta za razpoložene goste niso uspeli najti, prednost so Ljubljančani še povečevali ter diktirali oster tempo igre, a so Krkaši v sami končnici tekme zapretili in s tremi zaporednimi zadetki Tjaža Butale v 38. minuti zaostanek znižali na 20:21, do izenačenja na 21.21 pa je Novomeščane popeljal Maks Zorman v zadnji minuti tekme. Sledil je še zadnji napad Krke, kjer pa je končni rezultat srečanja, 22:22 ( 8:12) postavil Jakob Ščuka.

Statistika: Drnovšek, Pust, Smolič 3, Derganc 4, Golob 1, Janežič, Štangelj, Butala 4, Zorman 3, Zajc, Kaplan 1, Nemanič, Bartolj, Gabrič, Ščuka 5, Blažič 1.

Ekipa mlajših dečkov A  bo v dvorani Marof danes teden gostila ekipo RD Urbanscape Loka.

Other Articles

Članska ekipa
Kadetska ekipa