Krka

Krkaši niz zmag še podaljšali

Rokometaši Krke so bili ob današnjem državnem prazniku- Dnevu športa nagrajeni z novo, tretjo zaporedno zmago v sezoni. Novomeščani so v 3. krogu Lige NLB na kolena spravili vedno nepredvidljivega nasprotnika, ekipo Jeruzalem iz Ormoža, do obeh točk pa prišli na relativno lahek način. Derbi kroga se je pred številnim domačim občinstvom končal po željah varovancev trenerja Mirka Skoka, bilo je 30:23 (15:12).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domači rokometaši so tekmo začeli odločno ter že v zgodnjem delu tekme povedli s 6:1, nato pa prednost z manjšimi nihanji v svoji igri držali vse do konca tekme. V prvem polčasu so se jim Prleki še uspeli približali na dva gola zaostanka (7:9), v drugem delu pa so bili krkaši za razred boljši tekmec. Po vodstvu s 25:17 v 50. minuti je bilo že povsem jasno, da bosta točki ostali v Novem mestu. Trener Mirko Skoko je bil po tekmi z igro svojih varovancev lahko zadovoljen, saj so dosledno spoštovali navodila in briljirali predvsem v obrambnih nalogah.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Vojislav Vukić s šestimi, v gostujoči pa Gašper Pungartnik s petimi goli.

Novomeščani bodo v prihodnjem krogu gostovali na Škofljici, Ormožani pa bodo gostili Urbanscape Loko.

Izjave po tekmi:

Leon Rašo, naj igralec tekme pri MRK KRKA: » Ormož ima zelo dobro ekipo, so zelo borbeni igralci. Na tekmo smo se zelo dobro pripravili, vedeli smo, da so zelo nepredvidljiva ekipa, na koncu pa smo po dobrem prvem delu in rahlih padcih v igri, v domači dvorani obdržali obe točki.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teo Šulek, igralec RK Jeruzalem Ormož: »Še sam ne vem, kaj se nam je danes zgodilo in ne vem, kako bi lahko opisal tekmo. V napadu se nam nikakor ni izšlo, pa tudi v obrambi nismo bili pravi. V Novem mestu je lepo, radi pridemo, je pa res, da je Krka težak nasprotnik in glede na zgodovino imamo tukaj slabe izkušnje. Tudi danes se domov odpravljamo praznih rok.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: MRK  Krka: Rauh, Blaževič, Bradeško 2, Avsec 5, Majstorović 5 (3), Muhič 1, Rašo 4, Vukić 6, Stanojević, Rašo 1, Zajc 1, Nikolić 4 (1), Lavrič, Kukman 1, Matko, Horvat.
RK Jeruzalem Ormož: Ranfl, Balent, Zemljič, Munda 3, Bogadi 4, Sok 3 (1), Vincek, Žuran, G. Hebar, M. Hebar 1, Šulek 1, Blagotinšek 1, Pungartnik 5, Krabonja 1, Kolmančič 2, Jerenec 2.
Sedemmetrovke: Krka 5 (4), Jeruzalem Ormož 2 (1).
Izključitve: Krka 8, Jeruzalem Ormož 16 minut.
Rdeči karton: /.

Other Articles

Kadetska ekipaZanimivost
Starejši dečki
Zmagovit začetek sezone za SDA