Krka

Zmagovit začetek sezone za SDA

Včeraj popoldne je ekipa starejših dečkov A odigrala prvi krog skupine CENTER II. Varovanci trenerja Dejana Vujića so v uvodu v sezono naleteli na dokaj lahkega nasprotnika, ekipo RK Črnomelj, ki je na koncu morala priznati premoč Krki. Novomeščani so goste premagali z rezultatom 28:14 (13:7).

Krkaši so v tekmo krenili sproščeno in z veliko mero potrpežljivosti prihajali do lahkih zadetkov ter si že na polovici srečanja- s šestimi goli prednosti, zagotovili mirnejše nadaljevanje. Gostje tempu Novomeščanov niso sledili, tudi v drugem delu je do izraza prišla kakovost Krke, ki je na koncu zanesljivo slavila in se veselila prvega para točk v sezoni. Končni rezultat tekme je bil 28:14.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trener SDA Dejan Vujič: » V pripravljalnem obdobju smo veliko in trdo trenirali. Imamo kar nekaj zdravstvenih težav, ki so se pripetile izven rokometnih igrišč, zato trenutno treningi bazirajo bolj na individualni tehniki. Upam, da se čimprej sestavimo in začnemo z uigravanjem ter dvigovanjem ekipne forme. Sezona bo dolga, časa za napredovanje je veliko. Iz tekme v tekmo bomo poskušali biti boljši, kar je tudi naš osnovni cilj. Če nam to uspe, bodo prišli tudi dobri rezultati. Danes smo odigrali prvo prvenstveno tekmo v novi sezoni, tudi v bodoče si želim, da bi fantje uživali, se borili in pustiti dober vtis.«

Statistika: MRK KRKA: Predalič (6 obramb), Teraš 3, Ščuka 1, Dular 2, Kirm 1, Štangelj 2, Strašek 7 (1), Kastelic 4, Blažič 1, Sekula, Pust 7 (1)

Poleg Krke in Črnomlja v skupini CENTER II nastopata še RD Riko Ribnica in RK Sviš, ki bo gostitelj Krke v naslednjem krogu.

Other Articles

Članska ekipaLiga NLB
Krkaši niz zmag še podaljšali
Mladinska ekipa
Slaba realizacija odnesla zmago