Krka

Krkaši oddali točko Ižancem

Mladinska ekipa je to popoldne odigrala 4. krog v 1. državni mladinski ligi. Novomeščani so se podali na gostovanje k ekipi RK Mokerc- Kig, tekma v tamkajšnji športni dvorani pa se je končala brez zmagovalca, saj sta si ekipi na koncu točki razdelili, bilo je 29:29 (14:14).

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani, ki v tej sezoni še ne poznajo poraza, so se z okrnjeno zasedbo odpravili na zahtevno gostovanje k tekmecu, ki velja za fizično močnejšega nasprotnika, kar se je pokazalo tudi na tekmi. Čeprav so krkaši imeli skozi celotno srečanje igro pod kontrolo, so v ključnih trenutkih napravili nekaj napak, domačini pa so to s pridom izkoristili in po zaostanku treh zadetkov krkaše do polčasa ujeli, na odmor pa odšli poravnani pri 14:14. V vrstah Krke danes svojega maksimuna nista mogla dati Luka Muhič in Anže Pirh, ki sta bila poškodovana, kar je ekipi predvsem v drugem delu povzročalo težave tako v napadu kot v obrambi. V končnici so domačini ujeli priključek in povedli, tekma pa se je do izteka igralnega časa nato odvijala v izjemno izenačenem dvoboju. Tik pred zadnjim sodniškim žvižgom so domačini ob vodstvu Krke (28:29) zadeli po prekršku iz devetih metrov, kar je pomenilo delitev točk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Muhič Ma., Muhič Mat.(5 obramb), Pust 1, Emeršič 15 (6), Muhič L.1, Berk, Škrinjar, Zajc 9 (4), Strmole 2, Pirh, Pavlin, Ščuka, Jereb 1.

Pred mladinsko ekipo je prost vikend, v naslednjem krogu pa bodo doma gostili ekipo RD Koper.

 

Other Articles

Starejši dečki
Starejši dečki