Krka

V domači dvorani Marof sta ekipi starejših dečkov A in B odigrali tekmi 4. kroga v skupini CENTER II. Varovanci trenerja Dejana Vujića so gostili ekipi RK SVIŠ iz Ivančne Gorice in bili na koncu polovično uspešni.Uvodoma so tekmo odigrali starejši dečki B, ki so vknjižili drugo zaporedno zmago v omenjeni skupini. Krkaši so tekmeca premagali z rezultatom 35:24 (19:15).

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani, ki so dodobra upravičili vlogo favorita, so v tekmo vstopili zbrano in si z borbeno ter kompaktno igro v obrambi že v prvem delu priigrali dovolj prednostni za mirno nadaljevanje tekme. Veliko dinamike so vnesli tudi v drugi polčas, gostom pa uspešno preprečevali, da bi prihajali do lahkih strelov. Dvome o zmagovalcu je ekipa SDB razblinila že v začetku drugega dela, do konca srečanja pa uspela obdržati prednost ter na koncu zasluženo slavila nov par točk. Tekmo so zaključili z enajstimi zadetki prednosti, bilo je 35:24.

Statistika: Burgar, Kirm 1, Gazvoda, Ščuka, Štangelj, Staršek 3, Kastelic, Horvat 12, Blažič 8, Predalič, Ambrožič 6, Sekula, Pust 5.

V naslednjem krogu ekipa SDB gostuje pri trenutno vodilni ekipi RD Riko Ribnica.

 

Bolj napeto in izenačeno srečanje je potekalo med ekipama starejših dečkov B, kjer so Novomeščani prav tako v 4. krogu gostili ekipo ivanjškega SVIŠ-a. V napeti končnici so krkaši za delitev točk zapravili napad, obeh točk so se tako razveselili gostujoči rokometaši iz Ivančne Gorice. Tekma se je končala z rezultatom 21:22 (10:11).

 

 

 

 

 

 

 

 

Nemalo število obiskovalcev si je na tribunah dvorane Marof lahko ogledalo izjemno predstavo starejših dečkov B, ki so prikazali veliko rokometnega znanja, a se za krkaše na koncu tekma ni izšla po pričakovanjih. Srečanje je bilo napeto vse od samega uvoda, enakovredna tekmeca sta se ves čas izmenjavala v vodstvu, večje prednosti pa si ekipi nista uspeli priigrati. Ob polčasu so varovanci trenerja Dejana Vujića zaostajali za zadetek, a so v nadaljevanju uspeli zaostanek hitro nadoknaditi. Nekaj napak in rahel padec koncetracije domačinov so izkoristili fizično močnejši gostitelji, ki so vodstvo povečali na 15:18, v končnici pa so Novomeščani z borbeno igro tekmo znova postavili v izhodiščni položaj. V zadnji minuti srečanja sta bili ekipi še povsem poravnani, zadnji napad za delitev točk pa krkaši niso izkoristi, tako se je zmage veselila gostujoča ekipa. Končni rezultat tekme je bil 21:22.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: Marin, Krbanjević, Rangus, Kovač E. 9, Kovač G.2, Peterlin 2, Cimermančič, Resnik 2, Fifolt, Tratar 2, Serafimov 2, Grden, Staršek, Horvat 1, Ambrožič, Pust 1.

Ekipa SDB bo v naslednjem krogu gostila vrstnike iz RK Grosuplje.