Krka

Krkaši prek SVIŠ-a do prve domače zmage

V dvorani Marof, kjer se je znova zbralo lepo število ljubiteljev rokometa, so obiskovalci lahko spremljali zanimiv sosedski derbi med Krko in ivanjškim Svišem, ki pa se je končal z zmagoslavjem Krke, ki je dosegla drugo zmago v državnem prvenstvu in prvo pred domačim občinstvom. Krkaši so bili z rezultatom 29:27 ( 16:13) boljši od izbrancev trenerja Aleksandra Polaka. Domači rokometaši so izjemno medlo odprli tekmo, po zaostanku z 1:4 pa so zaigrali veliko bolje in v 14. minuti izenačili na 8:8, dve minuti kasneje pa po zadetku Luke Florjančiča tudi povedli z 10:9. V končnici prvega polčasa so se po delnem izidu 3:0 na veliki odmor odpravili s prednostjo treh golov (16:13).

V nadaljevanju je sprva kazalo na njihovo zanesljivo zmago. V 37. minuti so gostom ušli na pet golov (19:14), a gosti se niso vdali. V 52. minuti so se gostom povsem približali (23:22), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so izbranci domačega trenerja Mirka Skoke vendarle strnili svoje vrste in tekmecem v 57. minuti ušli na neulovljive štiri gole prednosti (27:23).

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Jernej Papež z osmimi goli, v gostujoči je enega več dosegel kapetan Sviš-a Simon Stopar.

Varovanci trenerja Mirka Skoka bodo v prihodnjem krogu gostovali v Ormožu, zasedba iz Ivančne Gorice pa bo gostila Dobovo. Obe tekmi bosta v soboto, 13. oktobra.

Izjave po tekmi:

Jernej Papež, MRK KRKA: » Imamo dve točki. Mislim, da bi morali tekmo rešiti že v petinštirideseti minuti, ko smo že vodili za pet golov, a smo zgrešili veliko stoodstotnih priložnosti in na srečo zmagali, a bi proti boljšim ekipam s tako igro izgubili točko ali dve. Gremo naprej in upam, da se nam vrnejo poškodovani igralci in da končno kompletni prikažemo pravo igro«.

Blaž Fink, RK SVIŠ: » Svoji ekipi nimam česa očitati. Borili smo se, vendar se znova ponavljajo naše konstantne napake, ki nas stanejo ugodnega rezultata. V bodoče bo potrebno popravit našo igro in delati na sebi, kar bo prineslo rezultat«.

Statistika:

MRK Krka: Tomić, Imperl, Bevec 4, Didovič 1, Okleščen, Pršina 2, Irman 3 (1), Jakše 5 (4), Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 8 (1), Kukman 1, Windischer, Matko, Florjančič 5.
RK Sviš Ivančna Gorica: Struna, Vencelj, Škorc, Tekavec 1, Knez 1, Zafran 2 (1), Fink 1, Grojzdek 6, Hrovat, Stopar 9 (1), Matej Košir 2, Pirnat, Kutnar 1, Krabonja 2, Bučar 2, Matic Košir.
Sedemmetrovke: Krka 9 (6), Sviš Ivančna Gorica 3 (2).
Izključitve: Krka 10, Sviš Ivančna Gorica 10 minut.

Other Articles

Članska ekipa
Kadetska ekipa