Krka

Krkaši preko Ribničanov do suverene zmage in četrtega mesta

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so se na najlepši možni način, z zmago nad favorizirano Ribnico, poslovili od domačega občinstva. Na zadnji domači tekmi v koledarskem letu so v izjemnem vzdušju na kolena spravili ekipo RD Riko Ribnica in se, sicer s tekmo več od nasprotnikov, zavihteli na četrto mesto. Derbi 12. kroga se je v novomeški dvorani Marof končal s 35:29 (15:15).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V prvem polčasu je sicer Krka po začetnem obdobju izenačene igre prva prišla do več zadetkov naskoka. Po rezultatu 9:6 so Novomeščani v naslednjih štirih minutah prišli do lepe prednosti 12:7. A je niso znali zadržati, saj je končnica prvega dela tekme pripadla gostom. V zadnjih treh minutah so nadoknadili tri gole zaostanka, Uroš Miličević pa je izenačil na 15:15.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V nadaljevanju so znova bolje začeli varovanci domačega trenerja Mirka Skoka in si priigrali dva ali tri gole naskoka. Ribničani so bili zadnjič blizu pri 17:19, potem pa je Krka prišla do petih golov naskoka in takšno prednost tokrat tudi obdržala. Uroš Knavs je v 54. minuti popeljal svojo ekipo do vodstva +7 (32:25), najvišje prednosti na tekmi, domača zasedba pa je nato rutinsko prišla do zmage.

Prav Knavs je bil s 15 goli nerešljiva uganka za goste, (s stotimi zadetki pa je trenutno tudi drugi strelec lige), šest jih je dodal Vladan Lončar, na drugi strani je sedem golov dosegel Ivan Laljek.

Izjave po tekmi:

Uroš Knavs, igralec MRK KRKA: » Danes se je zbralo kar lepo število tako domačih kot gostujočih navijačev, ki so lahko uživali v lepi, trdi tekmi. Vesel sem za današnjo zmago in čestitam fantom za izjemno borbeno igro. Res je, da smo imeli na pripravo več časa, skoraj deset dni, Ribnica malo manj. Vedeli smo, da so glede na njihov razpored tekem nekoliko utrujeni, a smo to izkoristili, odigrali krasno tekmo in pred domačimi navijači zmagali«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Grebenc, igralec RD Riko Ribnica: » Mislim, da je za današnji poraz krivo predvsem to, da se nismo držali dogovorov predvsem v obrambi. Vedeli smo, kako Krka igra v napadu, dobili smo petintrideset golov in ne moremo pričakovati, da bo golman branil, če mu ekipa ne pomaga. Tekmo smo, kot sem že povedal, izgubili v obrambi. Čestitam pa Krki za zmago«.

Statistika:

MRK KRKA: Brajer, Blaževič (15 obramb), Bradeško 1, Avsec 1, Majstorović 1 (1), Grojzdek 2, Škrinjar, Knavs 15 (2), Vukić 4, Rašo 2, Lončar 6, Nosan 1, Kukman 2, Ernestl, Matko,
RD RIKO RIBNICA: Jelenovič (3 obrambe), Meštrić (3 obrambe), Levstek, Adamič, Laljek 7 (2), Bogdanović 2, Gorenc, Žagar 4, Ljevar 5, Grum 5, Miličevič 4 (1), Zakrajšek, Grebenc, Nosan 2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V naslednjem krogu bo Riko Ribnica gostila Jeruzalem Ormož, Krka pa bo gostovala v Mariboru.

 

 

 

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipa