Krka

Krkaši prepričljivejši od domačinov

 

 

Najmlajši selekciji našega kluba, ekipi mlajših dečkov A in B sta danes popoldne gostovali v Ivančni Gorici in znova poskrbeli za veselje tako znotraj ekipe kot pri navijačih.

Najprej sta se na parketu dvorane pri OŠ Stična »udarili« ekipi mlajših dečkov A, sicer prvo in drugo uvrščeni ekipi v predtekmovalni skupini CENTER II. Derbi kroga je na koncu pripadel Novomeščanom, ki so vknjižili že deseto zmago v letošnji sezoni. Tekma se je razpletla v korist KRKE, rezultat je bil 23:30 ( 15:9).

Varovanci trenerja Davida Lipoglavška so se z gostitelji v vodstvu izmenjavali do sredine prvega dela, potem pa stvari vzeli v svoje roke in prestavili v višjo prestavo, ter strli odpor domačinov, ki so ob polčasu že zaostajali za 6 golov. S podobnim tempom so nadaljevali tudi v drugem polčasu in že kmalu razblinili vse dvome o zmagovalcu. Točki so si na koncu na račun vpisali krkaši, ki so postavili končni izid 23:30.

Za Krko so igrali: Drnovšek, Rajh 3, Medle, Sašek 1, Škufca 8, Movern, Đukić, Reba 5, Gros 5, Udovč, Pirh 8, Pavlin, Ščuka.

V naslednjem, 12. krogu bodo Novomeščani doma gostili ekipo RK Grča Kočevje.

————————————————————————————————————————————

Zmagovito, z deseto zmago v sezoni so se v Novo mesto vrnili tudi mlajši dečki B, ki so v Ivančni Gorici gostovali pri ekipi RK SVIŠ in jim zadali skupno osmi poraz v sezoni. Krkaši so tekmo dobili z rezultatom 9:19 ( 5:11).

Mladi rokometaši Krke so znova odločno začeli srečanje, njihov ključ do zmage pa je bila znova odlična igra v obrambi, kar je botrovalo temu, da so domačini v prvem delu uspeli v krkino mrežo zadeti le 5 golov. Prednost iz prvega polčasa, bilo je 5:11, so krkaši v nadaljevanju le še povečevali in z nasmehom na obrazu zapustili parket. Končni rezultat srečanja je bil 9:19 v korist Novomeščanov.

Za Krko so igrali: Drnovšek, Kastelec 1, Derganc 3, Golob, Štangelj, Cesar, Škufca, Kaplan 2, Ščuka 8, Smolič 5.

Ekipa MDB bo v naslednjem krogu v dvorani Marof odigrala tekmo z ekipo RK Trimo – ekipa B.

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipaTurnir