Krka

Uvodno tekmo polfinalne skupine opravili z odliko

Rokometaši Krke, ekipa starejših dečkov A, je danes z visoko zmago v gosteh odpravila prvo ekipo v polfinalni skupini B, kjer poleg Krke in tokratnih gostiteljev, ekipe RK Krim sodelujejo še ekipe Gorenje iz Velenja, Slovenj Gradec 2011, Drava Ptuj, Sevnice, Celja in Krškega.

Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so sicer v predtekmovalnem delu zasedli 2. mesto ( 8 zmag, poraz in remi), ter uvodno tekmo polfinalne skupine B začeli z zmago. Ekipo Krima so premagali z rezultatom 23:40 ( 11:19) in tako resno opozorili tekmece, da so znova kandidati za najvišja mesta v omenjeni selekciji.

Tudi na današnji tekmi so že v začetnih minutah tekme dokazali, da si ne želijo nič drugega kot zmago in tako so skozi celotno srečanje tudi gradili njihovo igro. Domačini so sicer nad krkaši vršili pritisk, a so se Novomeščani uspešno branili z dobro ter agresivno igro v obrambi, tako da so ob polčasu na odmor odšli z osmimi goli prednosti ( 11:19). Tudi v nadaljevanju so varovanci trenerja Iztoka Adamčiča še naprej igrali odločno, gostitelji pa nikakor niso našli recepta, da bi ustavili strelsko najbolj razpoloženega Emeršiča, ki je bil z desetimi zadetki tudi najbolj razpoložen igralec. Krkaši do izteka igralnega časa tako niso imeli težkega dela, saj so se veselili zmage s kar 17 zadetki prednosti pred Krimom.

Za Krko so igrali: Rauh, Berk 4, Muhič R.7, Zajc 1, Strmole, Kokalj 1, Kerlec 1, Emeršič 10, Muhič L.8, Gros 2, Vidmar, Tisovec, Udovč 6.

Konec meseca bo ekipa SDA v 2. krogu omenjene skupine gostovala v Slovenj Gradcu.

Other Articles

Nekategorizirano
Mlajši dečki