Krka

Krkaši presenetljivo izgubili derbi

V zaostali tekmi 3. kroga v NLB ligi sta se nocoj v dvorani Marof pomerila večna rivala – novomeška ekipa Krke in trebanjska zasedba Trima, ki je iz dvorane Marof odnesla obe točki in prišla do druge prvenstvene zmage. Derbi se je končal z rezultatom  26:28 ( 14:14).

Izbranci trenerja Mirka Skoka tako po senzacionalnem zmagoslavju nad Celjani v slovenskem superpokalu še niso okusili slasti zmage v elitnem domačem ligaškem tekmovanju. Edino prvenstveno točko imajo po remiju z Ribnico in po treh tekmah ostajajo na dnu prvenstvene lestvice. Krkaši so, kot že rečeno, po neodločenem izidu z Ribničani še drugič ostali praznih rok, v lokalnem derbiju pa so jim mero vzeli Trebanjci, ki so najbolj zrelo predstavo prikazali v drugi polovici tekme, ko so bili bolj ali manj vseskozi v prednosti. Novomeščani so sicer večkrat prišli do izenačenega rezultata, a so za morebitni preobrat naredili preveč napak, da bi v sami končnici tekme lahko še računali na vsaj točko. Gostje so napake Krkašev s pridom izkoriščali, odločilno prednost pa so si priigrali tri minute pred koncem dvoboja, ko so povedli s 27:25, prednost pa ubranili do konca tekme.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Grega Okleščen z devetimi in Jaka Jakše s šestimi goli, v gostujoči pa Uroš Udovič in Gal Cirar s po petimi zadetki. Trebanjska ekipa bo v naslednjem krogu v petek, 28. septembra, gostila Dobovo, novomeška pa bo dan kasneje gostovala na Dolu pri Hrastniku.

Izjave po tekmi:

Jan Irman, MRK KRKA: ” Danes smo imeli preveč izgubljenih žog, pa tudi igra, predvsem v napadu, ni bila na nivoju. Delali smo osnovnošolske napake, kar so gostje izkoriščali, zabijali so lahke gole iz pol kontre in kontre in na koncu je bilo več sreče na njihovi strani”.

Benjamin Teraš, trener RK Trimo: “Danes je vladala odlična atmosfera. Predstavili sta se dve izredno poletni ekipi. Mojim fantom moram danes res čestitati. V igri smo nihali manj, kot na prejšnjih tekmah. Smo zelo mlada ekipa in ta nihanja nas kar tepejo do boljših rezultatov. Borba je bila kot vedno na nivoju, vendar danes je bilo nihanj zelo malo in mislim, da smo po tej izredni, težki prvenstveni tekmi tudi zasluženo zmagali”.

MRK KRKA: Bevec, Didovič 1, Okleščen 9, Pršina 2, Tomić, Irman 5 (2), Jakše 6, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 3, Kukman, Windischer, Florjančič, Imperl.
RK Trimo Trebnje: Brana, Hasić, Urbič, Cvetko 4, Seferović 3, Dobovičnik 2, Hasić, Mat. Kotar 1 (1), Mar. Kotar 2, Udovič 5, Sašek, Majzelj, Redek 1, Bojanić 2, Grbić, Grandovec 3, Cirar 5.
Sedemmetrovke: Krka 4 (2), Trimo Trebnje 3 (1).
Izključitve: Krka 10, Trimo Trebnje 6 minut.
Rdeči karton: /.

Other Articles

Starejši dečki
Mlajši dečki