Krka

Ta konec tedna na parketu tudi mladi upi

V soboto popoldne se bodo prvič v letošnji sezoni novomeški publiki predstavili najmlajši rokometaši MRK KRKA, ki jih bo v tej sezoni vodil trener David Lipoglavšek.

Trener David Lipoglavšek, ki v MRK KRKA svoje poslanstvo trenerja mlajših selekcij opravlja že tretje leto, si letvico ciljev pred sezono vedno postavi zelo visoko, kar mu konec koncev v veliki meri tudi uspeva. Naj spomnimo, da je po prihodu v novomeški klub KRKA (prej RK Trimo), že prvo leto “službovanja” z obema selekcijama mlajših dečkov v sezoni 2016/17 osvojil končno 2. mesto v državi, v lanski sezoni pa je selekcijo mlajših dečkov A pripeljal do bronastega odličja.

Kakšni pa so cilji in pričakovanja pred začetkom letošnje sezone? »V prvi vrsti si želim, da bi vsi igralci redno hodili na treninge ter na vsakem dali svoj maksimum. Le tako bodo lahko na tekmah pokazali vso svoje znanje. Na vsaki tekmi naj se pa borijo kot levi in tako jim ne bo mogoče nič očitati. Moj cilj glede rezultata je seveda preboj v polfinalno skupino ter posledično zanimive tekme skozi celotno sezono. Med drugim pa si zelo želim tudi to, da bi bila pripadnost do kluba otrok na čim višjem nivoju. Sicer pa dvomim, da je še kakšen klub v slovenskem rokometnem prostoru, ki nudi toliko mladim rokometašem kot MRK KRKA. In prav zaradi tega morajo to ceniti tako otroci kot starši. Želim si še, da ne bi bilo poškodb in da otroci preprosto uživajo v rokometu«, je napovedi pred začetkom rokometne sezone strnil 32-letni Lipoglavšek.

Mlajši dečki A in B (vsaka ekipa šteje 11 igralcev)  bodo v predtekmovalni skupini CENTER II odigrali 14 tekem, njihovi nasprotniki bodo : RD Riko Ribnica, RK Grča Kočevje, RK Grosuplje, RK SVIŠ, RK Črnomelj in RK Trimo, s katerim bodo odigrali uvodno srečanje v sezono 2018/19.

Razpored tekem obeh selekcij najdete v meniju Mlajši.

 

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa