Krka

Krkaši prišli do načrtovane zmage

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v dvorani Brinje odigrali tekmo 25. krogav 1. B DRL. Za varovance trenerja Mirka Skoka je bilo to predzadnje gostovanje v letošnji sezoni, tekmo so zaključili s prepričljivo zmago nad domačini, ekipo RK Grosuplje. Rezultat tekme je bil 22:35 (11:16).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kljub temu, da so si krkaši z odličnimi predstavami v letošnji sezoni že odprli vrata za nastop v NLB ligi, so v današnjo tekmo vstopili odločno in borbeno. Že od uvodnih minut se je na igrišču pokazala kakovost, saj so hitro prevzeli vodstvo, ostremu tempu igre pa domačini niso utegnili slediti. Povsem mirno je tekmo s klopi spremljal trener Mirko Skoko, ki je imel tudi tokrat zelo razpoložene posameznike, ki so prednost iz uvodnih minut do glavega odmora še oplemenitili, polčas pa končali z 11:16.  V drugem delu so Novomeščani prikazali še boljšo predstavo, saj so povsem zagospodarili na igrišču. Domačini so v igri povsem popustili, v 52. minuti so zaostajali za več kot ducat golov (16:30), farmacevti pa so kljub visoki prednosti prikazali pravi kararkter ter domačine do konca neizenačenega dvoboja imeli v svoji oblasti. Srečanje se je v dvorani Brinje končalo s 22:35.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pri domačinih se je s šetimi zadetki izkazal Jan Sivka, pri Krki pa jih je osem vknjižil Uroš Knavs, ki je sicer s 161 zadetki trenutno drugi strelec lige.

Izjave po tekmi:

Timotej Majzelj, igralec RK Grosuplje: » Poskušali smo se boriti po svojih najboljših močeh in favorizirani Krki parirati čim dlje. Sicer smo na trenutke pokazali dobro igro, a se je na koncu  pri Krki izkazala njihova kakovost.

Dino Rašo, igralec MRK KRKA: »Kljub temu, da je uvrstitev v prvo ligo že odločena,  smo na predzadnji tekmi dali vse od sebe in suvereno premagali tekmeca. Čaka nas še zadnja tekma v Sevnici in vem, da se bomo domov vrnili z zmago«.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Statistika: ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE: Magdalenič (1 obramba), Zakošek, Vencelj (6 obramb), Kitak, Pavli 2 (1), Muhič, Majzelj 4, Lukan 3, Zakotnik 1, Šuntner 3, Butara 1, Setnikar 2, Sivka 6(4),
MRK KRKA: Rauh (8 obramb), Brajer (2 obrambi), Bradeško 2, Majstorović 4, Ernestl 2, Knavs 8 (3), Klemenčič 4, Vukić 5, Rašo 3, Lončar 4, Kukman 3, Windischer, Avsec, Matko,

Sedemmetrovke: ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE 5 (5), MRK KRKA 3 (3)
Izključitve: ROKOMETNI KLUB GROSUPLJE 4 minut, MRK KRKA 6 minut

Rokometaše MRK KRKA pred sklepnim delom sezone čaka še zadnja tekma, ki jo bodo  odigrali prihodnji konec tedna v gosteh pri ekipi RK Sevnica.

Other Articles

Mladinska ekipa
Kadetska ekipa