Krka

Krkaši se iz Belgija vračajo z lepo popotnico štirih golov

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v Belgiji naredili prvi korak k osmini finala EHF Evropskega pokala. Moštvo Viese so ugnali z 31:27. Izbranci trenerja Mirka Skoka nadaljujejo uspešne predstave v Evropi. Tokrat so gostovali v Belgiji in po izenačenem prvem delu vendarle dosegli zmago in si priigrali lepo izhodišče za povratni obračun pred domačimi navijači.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Po zmagi Krke je dišalo že v prvem delu, ko so Novomeščani dvakrat ušli nadva gola prednosti, gostitelji pa so do odhoda na glavni odmor izid poravnali. Tekma se je začela lomiti sredi drugega dela, ko je Krka povedla s 23:20, kasneje po golu Dina Raša tudi s 27:23 in varovanci Mirka Skoka si zmage niso več pustili odvzeti.

Pri Krki je bil s petimi goli najbolj razpoložen Marko Nikolić, po štirikrat so zadeli Jernej Avsec, Leon Rašo, Vojislav Vukić in Gašper Hrovat. Izkazal se je tudi novomeški vratar Žan Rauh s 14 obrambami. Vincent Bello je za poražence zadel šestkrat.

Izjave po tekmi:

Florent Bourget, HC Vise: » Za nami je težka tekma, ki smo jo zgubili smo od borbene ekipe iz Slovenije. Vedeli smo, da je nasprotnik izjemno kakovostna in močna ekipa. Bili so boljši od nas, igrali so hiter in atraktiven rokomet, predvsem pa so blesteli v obrambi. Mi smo v drugem polčasu naredili preveč napak, a je pred nami  še ena tekma naslednji vikend. Upam,  da bomo v gosteh igrali boljše in tudi zmagali.«

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilen Kukman, MRK KRKA: » Odigrali smo težko tekmo z ekipo Vise, a se vseeno domov  vračamo s štirimi goli prednosti. V prvem polčasu smo naredili nekaj napak tako v obrambi kot v napadu, zato nismo uspeli narediti rezultatske prednosti. V drugem polčasu smo se zbrali in si priborili odločilno prednost, ki jo moramo na povratni tekmi zadržati. Zato že sedaj vabim vse navijače, da nas pridete spodbujat v čim večjem številu.«

Povratna tekma bo prihodnjo nedeljo ob 17. uri v Novem mestu.

 

 

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipaEHF Pokal