Krka

Skoko: Želim si polne dvorane Marof

V nedeljo se v dvorani Marof obeta rokometna poslastica za vse športne navdušence. V Novo mesto prihaja ekipa Vise iz Belgije, ki so jo rokometaši Krke v gosteh premagali z rezultatom 31:27. V primeru zmage bi se varovanci trenerja Mirka Skoka uvrstili v osmino evropskega pokala, kar bi bil izjemen rezultat. Novomeščani pred povratno tekmo 3. kroga EHF CUP ne skrivajo apetitov po še eni izvrstni predstavi in končni zmagi, a  štirje goli niso taka kapitalna prednost, da bi se lahko sprostili, svari strateg Krke Mirko Skoko.«  Na tej povratni tekmi ne smemo razmišljati o kakršnikoli prednosti, ampak začeti z ničlo in s takšnim pristopom, kot smo ga imeli v Belgiji, predvsem pa ne smemo igrati pod pritiskom. Če bomo razmišljali v to smer, se lahko zgodi marsikaj, skratka, ne smemo se sprostiti«, pred tekmo pravi Skoko, ki je po povratku v Slovenijo zelo pohvalil svoje fante, saj da so tekmo opravili z odliko, posledično so se iz Belgije vrnili dobro razpoloženi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasprotnika bodo do domače tekme še preučili, napak na igrišču si ne smejo privoščiti.» Ekipa Vise bo zagotovo v svoji igri naredila nekaj sprememb. Videli so, kako igramo, na nas pa je, da se na to dobro pripravimo. Lahko rečem, da imajo izjemnega krožnega napadalca, tako da bomo moramo nanj zelo paziti, saj njihova igra več ali manj bazira na tem igralcu. Mi idejo, kako ga zaustaviti imamo”, nevarnosti, ki preži z nasprotnikove strani, pravi Skoko. Ob tem pa si želi, da bi bila dvorana polna. To je njegova želja in tudi želja vseh fantov.

Misli in pričakovanja pred novo evropsko preizkušnjo je strnil tudi krkin krožni napadalec in steber obrambe Žiga Bradeško, ki med drugim pravi, da so tekmeca dodobra spoznali, vedo tudi,  kje so najmočnejši. » Imamo prednost štirih zadetkov, ki nam ne zagotavljajo mirne tekme. Za napredovanje v naslednji krog evropskega pokala bomo morali igrati zbrano v obrambi in preudarno v napadu. Vabim gledalce, da nas v nedeljo podprejo v čim večjem številu in nam pomagajo napredovati v naslednji krog evropskega pokala

 

 

 

 

 

Rokometaši Krke po nedeljski evropski tekmi počitka ne bodo imeli na pretek. Že v sredo, 6. decembra, bodo odigrali tekmo v Ligi NLB, njihov nasprotnik bo ekipa Dobove. Do konca koledarskega leta nato sledita še dve ligaški ter pokalna tekma.

Other Articles

Članska ekipaEHF Pokal
Kadetska ekipa