Krka

Krkaši so domov prinesli tri pokale, najboljša igralca pa Rajh in Kukman


Zgodaj zjutraj so se z dvodnevnega mednarodnega turnirja »Lokomotiva cup 2017 », ki je potekal v Brčkem, vrnili rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka. Poleg treh ekip Krke ( letniki 2000, 2002 in 2004) so se izmed slovenskih ekip turnirja udeležili še rokometaši Trima, Celja Pivovarne Laško, Ormoža in IG-Mokrca, sodelovalo je tudi veliko število najboljših ekip iz bivših Jugoslovanskih republik, kot tudi ekip iz najboljših evropskih klubov VeszpremPSG, Vardar PICK SzegedTatran Preshov, reprezentanca Izraela in številni drugi. Kot vedno, so Novomeščani tudi tokrat odlično zastopali klubske barve in osvojili dve tretji in eno drugo mesto.

Na turnirju je skupaj nastopilo preko 1000 udeležencev iz osmih držav, v štirih mestnih dvoranah pa je nastopilo kar 54 ekip.

Ekipa letnikov 2000, ki jo je vodil trener Samo Jug je osvojila končno 2. mesto.

Rezultati tekem – rokometaši letnik 2000:

MRK KRKA- Spačva 27:26

Lokomotiva- MRK KRKA 13:22

Marcq- MRK KRKA 18:25

MRK KRKA- Partizan 18:14

MRK KRKA- Veszprem 20:19

Tekma za 1. mesto: Zagreb- MRK KRKA 25:21

Trener Robert Cvikl je s svojo ekipo rokometašev v kategoriji letnikov 2002 osvojil končno 3. mesto.

Rezultati tekem- rokometaši letnik 2002:

MRK KRKA- Bjeljina 31:11

MRK KRKA – Dugo Selo 20:23

Vojvodina- MRK KRKA 23:23

Borac- MRK KRKA 15:21

Ormož- MRK KRKA – 16:16

Dugo Sela – MRK KRKA 23:18

Tekma za 3. mesto: Izrael- MRK KRKA 16:20

Ekipo rokometašev letnika 2004 je na turnirju vodil trener Iztok Adamčič, ekipa je turnir končala kot tretjeuvrščena.

Rezultati tekem- rokometaši letnik 2004:

MRK KRKA- Valpovka 15:21

MRK KRKA- Veszprem 21:10

Lokomotiva- MRK KRKA 14:28

Zagreb- MRK KRKA 22:23

Tekma za 3. mesto: Sloboda- MRK KRKA 13:14

 

» S samim turnirjem smo izredno zadovoljni, tako z organizacijo, nastanitvijo in pogoji, katerih smo bili vse dni bivanja deležni. Tukaj moram izpostaviti izredno gostoljubnost domačinov, tako da imamo s tega vidika sama lepe in pozitivne izkušnje. Prav tako smo bili tudi zelo uspešni na rezultatskem področju. Igrali smo zelo močne tekme proti državnim prvakom tudi iz drugih držav in vsi trije trenerji smo upravičeno ponosni na igralce, da so lahko na tako močnem turnirju dosegli res zavidljive rezultate«, navdušenja nad prikazanim ni skrival vodja mlajših selekcij v MRK KRKA, Robert Cvikl.

Na sinočnji zaključni podelitvi medalj in pokalov so izbrali tudi najboljše igralce turnirja. V kategoriji letnikov 2002 je bil najboljši igralec turnirja Vid Rajh, »čudo od Slovenca«, kot so ga poimenovali vsi, ki so spremljali tekme Krke, Tilen Kukman, pa je dobil priznanje za najboljšega igralca turnirja v kategoriji letnika 2000.

Rokometaši Krke so turnir končali brez poškodb in z veliko željo, da se dogodka, ki je bil organizacijsko na zelo zavidljivem nivoju, udeležijo tudi prihodnje leto, saj gre za enega najmočnejših turnirjev.

Kot zanimivost lahko omenimo tudi, da so se med igralci stkala številna nova prijateljstva in znanstva, še posebej lahko izpostavimo ekipo letnikov 2000 francoskega velikana Paris Saint – Germain, s katerimi so si naši igralci v spomin izmenjali drese.

Ekipa MRK KRKA se ob tej priložnosti organizatorju lepo zahvaljuje za izjemno gostoljubje, ki so ga bili deležni vse dni bivanja v Brčkem.

 

Other Articles

Članska ekipa
Nekategorizirano