Krka

V telovadnici Osnovne šole v Trebnjem se je drevi odvijal pravi rokometni praznik. Dolenjski derbi tudi tokrat ni razočaral, Trebanjci in Novomeščani so se pred polnimi tribunami izkazali tako, kot se za tovrstna medsosedska srečanja spodobi, ekipi pa se v prestižnem lokalnem dvoboju razšli z neodločenim izidom 29 : 29 (12 : 16).

Prva polovica tekme se je odvila po željah Novomeščanov, ki so postopoma dvigovali svojo igro, vrhunec pa doživeli v 27. minuti, ko so povedli za pet golov (15:10). A izbranci domačega trenerja Romana Šavriča so znova dokazali, da imajo veliko srce. Iz minute v minuto so bili vse bližje gostom, v 47. minuti pa so jih tudi ujeli (24:24). Lokalni derbi je zaznamovala silno razburljiva končnica, tehtnica se je prevešala na eno in drugo stran. Bližje zmagi so bili farmacevti, po njihovem vodstvu z 29:28 je Leon Rašo zapravil sedemmetrovko, izenačujoči gol pa je po kazenskem strelu s sedmih metrov dosegel Rok Skol.

V trebanjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Anže Ratajec s šestimi, pri Krki pa je bil strelsko najbolj razpoložen Grega Okleščen, ki je vknjižil deset zadetkov.

Trebanjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, novomeška pa bo gostila ljubljanski Slovan. Obe tekmi bosta 10. februarja prihodnje leto. Sicer je bila današnja tekma zadnja ligaška v letošnjem letu, ekipi, ki sta tokrat zrežirali odlično predstavo, ki se je, kot že omenjeno, končala z remijem, se bosta srečali še na pokalni tekmi 1/8 finala. Ta bo v sredo, 20. decembra, v dvorani Marof.

Izjave po tekmi:

Roman Šavrič, Trener Trima: »Tekma je bila zelo težka in na začetku nekoliko raztrgana in tudi pod vplivom same teže te tekme. Drugače pa lahko rečem zelo borbena predstava, saj sta si obe ekipi želeli zmagat. Mislim, da je najbolj pravičen neodločen izid in čestitam obema ekipama. Podobno tekmo pričakujem tudi čez tri dni«.

Grega Okleščen, MRK KRKA: » Tekmo smo žal zaključili z remijem, čeprav smo na polčasu vodili za štiri gole. V tej infarktni končnici nam je zmanjkalo nekaj sreče, a je točka vseeno boljša kot nič. Gremo naprej, to tekmo bo potrebno hitro pozabit in se pripravit že na naslednjo. Ne bo veliko časa, a ker vemo, s čim jih lahko v pokalu nadigramo sem prepričan, da nam bo preboj v četrtfinale uspel«.

Rokometaši Krke so se po današnji tekmi povzpeli na 4. mesto prvenstvene lestvice, pred nadaljevanjem državnega prvenstva, ki se začne februarja prihodnje leto pa so si na račun vpisali 15. točko.

Dvorana OŠ, gledalcev 400, sodnika: Igor in Dejan Ivančič (oba Gorišnica)
RK Trimo Trebnje: Hasić, Urbič, Cvetko 4, Djurdjević, Florjančič 2, Horžen 5, Skol 1 (1), Mat. Kotar 1 (1), Sikošek Pelko, Mih. Kotar, Mar. Kotar 5, Udovič, Sašek 1, Mlakar, Rozman 4, Ratajec 6 (2).
MRK Krka: Tomič 1, Brajer, L. Rašo 4 (1), Bevec 2, Malenšek, Didovič 1, Okleščen 10, Pršina, Irman 1, Jakše 1, Udovč, D. Rašo, Papež 6 (3), Matko, Ban 3, Klobčar.
Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 6 (4), Krka 6 (4).
Izključitve: Trimo Trebnje 8, Krka 10 minut.