Krka

Krkaši so koledarsko leto zaključili s prepričljivo zmago pred domačim občinstvom

 

Rokometaši Moškega rokometnega kluba KRKA so drevi v domači dvorani Marof gostili ekipo Dola in zaključek rokometnega leta sklenili s slavjem, jesenski del prvenstva pa zaključili na 8. mestu prvenstvene lestvice.

Rokometaši Krke so nocoj pred domačim občinstvom pričakovano premagali predzadnje Zasavce in naredili majhen korak proti zgornji polovici lestvice, kar je eden od njihovih osrednjih ciljev v tej sezoni. Varovanci trenerja Mirka Skoka so postopoma lomili odpor svojih tekmecev. Tekmo so odprli medlo in v 15. minuti zaostali s 4:7, v nadaljevanju pa so vendarle ujeli pravi ritem in v 20. minuti – po golu Jerneja Papeža – prvič na dvoboju povedli z 9:8.

Od tu naprej so imeli vse vajeti igre v svojih rokah in že pred odhodom na veliki odmor dvakrat povedli za štiri gole (16:12 in 17:13).Novomeščani v drugem polčasu niso popustili, v 37. minuti so povedli za pet golov (20:15), v 54. minuti pa so podvojili svojo prednost (30:20). Dolenjci so s končnim rezultatom 23 :23 tako rokometni zaključek leta sklenili na osmem mestu.

Pri Krki sta bila strelsko najbolj učinkovita Jernej Papež in Luka Florjančič, ki sta dosegla po sedem golov, pri Dolu pa sta Gregor Klepej in Kristian Bauerheim prispevala po pet zadetkov.

Izjave po tekmi:

Mark Batagelj: » Moram reči, da smo končno zaigrali tako, kot znamo. Vse nam je šlo kot po maslu, čeprav začetek ravno ni obetal. Potem smo se zbrali in zmaga je naša. Deset golov prednosti pred nasprotnikom je super rezultat. Po treh zaporednih zmagah se počasi vračamo v stare tirnice in upam, da bomo tako igro kazali tudi v nadaljevanju sezone«.

Klemen Nunčič, RK Dol: » Glede na to, da je šlo za zadnjo tekmo v letošnjem letu mislim, da smo obe ekipi želeli pustiti dober vtis in potegnit črto pod uspešno leto. Videlo se je, da smo se vsi dobro pripravili na to srečanje, žal pa nam bi z nekaj malega sreče, kakšno tehnično napako manj na tekmi lahko uspelo, da bi tekmo pripeljali nam v prid. Mislim, da je Krka na koncu zasluženo zmagala«.

Novomeška zasedba bo v prihodnjem krogu gostovala v Ivančni Gorici, ekipa z Dola pri Hrastniku pa bo gostila Dobovo. Obe tekmi bosta 2. februarja prihodnje leto.

Statistika:

MRK Krka: Tomić, Brajer, Imperl, L. Rašo 2, Bevec 2, Didovič 1, Okleščen 1, Pršina, Irman 3, Jakše 2 (1), D. Rašo 1, Batagelj 2, Papež 7 (2), Kukman 2, Matko 2, Florjančič 7.
RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Rkman, Nunčič, Brilej 3, Klepej 5 (2), Ajdari 3, Grušovnik 1, Pintar 1, Bauerheim 5, Gospodarič, Ramić 1, Ribič, Simončič, Cigler, Koprivc 4.
Sedemmetrovke: Krka 6 (4), Dol TKI Hrastnik 2 (2).
Izključitve: Krka 2, Dol TKI Hrastnik 4 minute.
Rdeči karton: /.

Other Articles

Članska ekipa
Turnir