Krka

 

V Brčkem se je včeraj s podelitvijo medalj in nagrad zaključil tridnevni mednarodni rokometni turnir »Lokomotiva Cup 2018«, na katerem so že drugo leto zapored sodelovali tudi rokometaši mlajših selekcij Moškega rokometnega kluba Krka. Na turnir je odšlo 47 rokometašev v starostnih kategorijah U12, U14, U16 in U18, največji uspeh pa so dosegli mladi rokometaši letnika 2006 in mlajši, ki so pod vodstvom trenerja Davida Lipoglavška v močni konkurenci osvojili 1. mesto.

»Turnir je bil odlično organiziran s prenosom vseh tekem v živo. Fantje so si nabrali novi izkušenj, spletli še boljše medsebojne odnose, predvsem pa je pomembno, da so uživali v rokometu ter odlično zastopali barve kluba. Ekipa je delovala homogeno in na vsaki tekmi dala vse od sebe. Na koncu se nam je vse poklopilo in zasluženo smo osvojili prvo mesto. Hvala vsem navijačem, ki so nas spremljali na turnirju, izredno gostoljubnim domačinom in vsem, ki so sinoči ob vrnitvi v Novo mesto pripravili lep sprejem. Hkrati pa velja zahvala klubu, da nam je omogočil, da smo se v tej sezoni udeležili že tretjega mednarodnega turnirja«, veselja ob uspehu svojih varovancev ni skrival trener David Lipoglavšek.

Končni rezultati po selekcijah:

U12- 1. mesto ( trener David Lipoglavšek)

U14- 4. mesto ( trener Iztok Adamčič)

U16 -11. mesto ( trener Timon Orlič)

U18 – 5. mesto ( trener Samo Jug )

Sicer pa so na omenjenem turnirju poleg slovenskih klubov ( Krka, Celje, Trimo in Mokerc) nastopile še ekipe iz Hrvaške, Slovaške, Madžarske, Grčije, Izraela, Danske, Makedonije, Srbije ter  Bosne in Hercegovine, skupaj preko 1000 udeležencev.

Novomeščani so turnir končali z veliko željo, da se dogodka, ki je bil organizacijsko na zelo zavidljivem nivoju, udeležijo tudi prihodnje leto, saj gre za enega najmočnejših turnirjev. Ekipa MRK KRKA se ob tej priložnosti organizatorju tudi lepo zahvaljuje za izjemno gostoljubje na omenjenem športnem dogodku, ki so ga bili deležni vse dni bivanja v Brčkem.