Krka

Članska ekipa Moškega rokometnega kluba Krka je drevi odigrala 4. krog v 1.B SRL. Varovanci trenerja Mirka Skoka so gostovali na Gorenjskem in se v dolenjsko prestolnico vrnili s stoodstotnim izkupičkom točk. Novomeščani so si priigrali drugo zaporedno zmago, v dvorani SŠGT Radovljica so bili uspešnejši od gostiteljev, ekipe Rokometnega kluba Radovljica. Rezultat tekme je bil 44:24 (16:20)

Uvodne minute za Krkaše niso bile najboljše, saj so si v igro vnesli nekaj nervoze, kar pa so gostitelji izkoristili in povedli s 4:1. Zaostanek so Novomeščanih po zadetkih Lončarja, Vujića in Knavsa že v 6. minuti vrnili v izhodiščni položaj, a so Radovljičani znova zapretili in dve minuti kasneje znova povedli s 7:5, kar pa domačemu trenerju Skoku ni bilo po godu, zato je z minuto odmora skušal fante motivirati, a mu namera v celoti ni uspela. Gostitelji so v 11. minuti znova prišli do vodstva štirih zadetkov (9:5), a so Novomeščani sedem minut kasneje prednost izničili in po zadetku Knavsa prvič na tekmi prišli do vodstva. Do polčasa so z boljšo igro v napadu in obrambi uspeli prednost še povečati, na glavni odmor pa odšli s štirimi zadetki prednosti (16:20).

Trener Mirko Skoko je bil z igro svojih varovancev v drugem delu bistveno bolj zadovoljen. Krkaši so v nadaljevanju z povsem drugo igro zasenčili gostitelje in vodstvo iz prvega dela zelo hitro povečali. V 36. minuti so po zadetku Vladana Lončarja prvič prišli do desetih zadetkov prednosti ( 17:27), s kolektivno igro pa nadaljevali kljub visoki prednosti, ki je po 60.minutah tekme znašala 20 zadetkov!

Rokometaše Krke danes teden čaka nova domača tekma, v dvorano Marof prihaja ekipa RD Rudar.

Izjave po tekmi:

Goran Debelak, trener RK Radovljica:

Vladan Lončar, kapetan MRK KRKA:

Statistika:

RK FRANKSTAHL RADOVLJICA: Kovač (1 obramba), Tomac Teržan (3 obrambe), Valjavec 1, Polančec, Debelak 9 (1), Škrjanc, Ferjan, Maček 3, Fajon 6, Mur, Grašič 1, Mekuč 1, Debelak 3,
MRK KRKA: Rauh (2 obrambi), Nosan (8 obramb), Brajer (1 obramba), Bradeško 1, Avsec 5, Grojzdek 2, Ernestl 3, Knavs 14 (2), Klemenčič 5, Vukić 4, Rašo, Lončar 5, Emeršič 2 (1), Kukman 2 (1), Windischer, Matko 1,

Sedemmetrovke: RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 1 (1), MRK KRKA 4 (4)
Izključitve: RK FRANKSTAHL RADOVLJICA 2 minut, MRK KRKA 10 minut