Krka

SDA na računu s prvim parom točk

Uvodno tekmo v sezoni so včeraj, v novomeški dvorani Marof odigrali starejši dečki A, ki so v 1.krogu skupine CENTER II gostili ekipi RD Herz Šmartno. Ekipa pod vodstvom trenerja Iztoka Adamčiča se je veselila prve zmage v sezoni, saj so tekmeca premagali z rezultatom 34:20 (17:9).

Krkaši so tekmo začeli suvereno in že po uvudnih minutah nakazali, da bo zmaga ostala v Novem mestu. Razpoloženi Novomeščani so odigrali kakovostno v obrambi in napadu, gostje pa naleta Krkašev niso mogli zaustaviti. Ob polčasu so vodili z osmimi goli prednosti (17:9), tempo igre pa v drugem delu le še nadgradili. Trener Adamčič je imel izjemno razpoložene igralce, ki so ekipi iz Šmartna povzročali veliko preglavic, na koncu pa so morali športno priznati premoč Krki, ki je tekmo pred domačimi gledalci dobila s štirinajstimi zadetki prednosti.

Statistika: Kastelec 1, Pust 2, Lukše 1, Butala 6, Cesar 2, Zajc 4, Progar 2, Kaplan 4, Kastelic 2, Bartolj, Rangus, Kovač E.2, Kovač G., Peterlin 8.

V omenjeni skupini poleg Krke in Šmartnega sodelujejo še ekipe Trima, Črnomlja, Grosuplja, ekipa RK Sviš in  RD Ribnica.

Ekipa SDA bo naslednjo domačo tekmo odigrala prihodnji konec tedna, v goste prihaja ekipa RK Grosuplje.

Other Articles

Kadetska ekipa
Članska ekipa