Krka

Rokometaši Krke so odigrali 4. krog v najkakovostnejši slovenski rokometni ligi. Izbranci trenerja Mirka Skoka so gostovali pri novopečenem prvoligašu ŠRD Škofljica ter se po slabi predstavi morali na koncu zadovoljiti z remijem. Končni rezultat tekme je bil 29:29 (16:10).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novomeščani, ki so v tej sezoni slavili na vseh treh tekmah in bili vodilna ekipa na razpredelnici Lige NLB, so se danes v Škofljici morali zadovoljiti z delitvijo točk. V tekmo niso vstopili s pravim pristopom, kar so gostitelji začutili in hitro povedli s 4:1. Krkaši so zaostanek v 11. minuti izničili, a po toplo-hladni igri znova popustili. Domačini so s čvrsto obrambo in hitrimi protinapadi znova poskrbeli za občutnejšo prednost, ki je do glavnega odmora narasla na +6 (16:10). V nadaljevanju srečanja so Novomeščani porabili veliko energije, da so zaostanek zmanjšali, po zadetku Gašperja Horvata v 49. minuti, ko je bil izzid poravnan na 25:25, pa se je tekma znova razživela, gledalci pa so lahko uživali v izjemno izenačenem dvoboju. Favorizirana Krka je imela v končnici tekme v svojih rokah zaključno žogo za zmago, a je na koncu ostala brez nje. Novomeščani so do sedaj zbrali sedem točk, za vodilnim Velenjem imajo tako točko zaostanka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izjave po tekmi:

Juš Rot, igralec ŠRD Škofljica: “Začeli smo vrhunsko, tako v obrambi kot tudi v napadu kljub kvalitetnemu vratarju gostov. Žal v začetku drugega polčasa ponovno nismo bili na nivoju, kar se nam v tej sezoni ponavlja. Na koncu smo z borbenostjo osvojili točko proti neporaženi ekipi Krke.”

Jure Blaževič, igralec MRK Krka:” Vedeli smo, da prihajamo na vroč teren, k novincu v prvi ligi. Pričakovali smo drugačen razplet. Nismo podcenjevali nikogar, ampak se v prvem polčasu nismo držali dogovorov. Vračati se po šestih zadetkih zaostanka je zmeraj težko. Na koncu smo pravzaprav srečni,da smo izvlekli točko, čeprav smo si želeli dve.”

Statistika: ŠRD ŠKOFLJICA: Šalamon (5 obramb), Lipužič, Dolinšek Kogoj, Kljun 1, Pangerc 4, Regner, Zafran, Gliha 4, Rot 7 (3), Lešek 3, Krese, Etling 2, Nosan 7, Drnovšek, Levstek, Rot 1,
MRK KRKA: Rauh, Blaževič (13 obrambi), Bradeško, Avsec 2, Majstorović 6 (2), Muhič, Rašo, Ščuka, Stanojević 3, Rašo 3, Zajc, Nikolić 3, Lavrič 1, Kukman 2, Matko, Horvat 9.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sedemmetrovke: ŠRD ŠKOFLJICA 5 (3), MRK KRKA 3 (2)
Izključitve: ŠRD ŠKOFLJICA 8 minut, MRK KRKA 6 minut

Rokometaše Krke konec prihodnjega tedna (petek, 6.10) doma čaka eden najpomembnejših derbijev jesenskega dela prvenstva. Novomeščani bodo v dvorani Marof v 5. krogu Lige NLB gostili trebanjski Trimo.