Krka

Krkaši so si prek Krškega zagotovili nastopanje med najboljših osem ekip

Superpokalni zmagovalci so drevi v dvorani Šolskega centra Krško odigrali tekmo 1/8 finala pokala Slovenije. Nasprotnik  Krke je bila ekipa Rokometnega kluba Krško, trenutno četrto uvrščena ekipa v prvi B ligi. V četrtfinale se je nocoj nekoliko težje od pričakovanj uspelo uvrstiti Novomeščanom, ki so tekmo dobili s 24:26 (12:13).

Krkaši, ki so se v Posavje odpravili v vlogi favorita, so se morali za napredovanje v pokalnem tekmovanju pošteno potruditi, saj so gostitelji prikazali izredno všečno ter borbeno igro in bili že v prvem delu srečanja trd oreh. V prvem polčasu si nobena od ekip ni priigrala občutnejše prednosti, Krkaši pa so na odmor odšli z minimalno prednostjo ena zadetka (12:13). Drugi polčas so bolje začeli varovanci domačega trenerja Uroša Šerbca, ki so v 36. minuti povedli za dva gola, a so jim Krkaši kmalu zapretili z delnim izzido 4:0, ter do 50. minute prednost še oplemenitili in si tako olajšali delo v sami končnici, kjer pa jim je tik pred iztekom srečanja popustila koncentracija v napadu. Krčani so zaostanek farmacevtov prepolovili, a jim izbranci trenerja Mirka Skoka niso dovolili presenečenja. Končni rezultat tekme je bil 24:26.

Pri Krki se je s sedmimi zadetki najbolj izkazal Kristjan Pršina, pri gostiteljih pa sta bila najbolj uspešna Mitja Romih in Tadej Sobotič, dosegla sta vsak po pet zadetkov.

Rokometaše Krke že to soboto čaka zadnja preizkušnja v iztekajočem se letu, ko bodo v dvorani Marof v 15. krogu gostili Dolane.

Statistika:

RK KRŠKO: Romih 5, Glogovšek 1, Dular 3, Škafar 1, Sobotič 5, Požek 1, Glasar 2, Kastelic 1, Rantah, Novak 2, Deržič, Vovk, Ban 3, Blaževič, Kodrič, Bogolin. Trener: Uroš Šerbec

MRK KRKA: Rašo l. 4, Bevec 3, Didovič 2, Okleščen, Pršina 7, Tomić, Irman, Jakše 4, Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Papež 2, Brajer, Kukman, Matko 1, Florjančič 3. Trener: Mirko Skoko

 

 

Other Articles

Starejši dečki
Članska ekipa