Krka

SDA skupino zaključili na prvem, SDB pa na drugem mestu

Ekipi starejših dečkov A in B sta to popoldne odigrali zadnjo tekmo v letošnjem letu. Ljubitelji rokometa so lahko tokrat uživali na tribunah dvorane Marof, saj se je odvijal derbi vodilnih ekip med Krko in Svišem.

Uvodoma so se občinstvu predstavili starejši dečki B, ki po današnjem porazu proti vodilni ekipi RK Sviš predtekmovalno skupino CENTER II zaključujejo na odličnem 2. mestu.

Gostje iz Ivančne Gorice, ki so skozi omenjeno skupino prišli brez poraza, so bili tudi v dvorani Marof boljši nasprotnik, saj so vse dvome o zmagovalcu razblinili že ob koncu prvega polčasa, ko so  Novomeščani naredili nekaj nepotrebnih napak in gostom dovolili, da so do strelov prihajali na lahek način in polčas dobili s štirimi zadetki prednosti (11:15). Krkaši so v nadaljevanju sicer skušali parirati razpoloženim Ivanjčanom, a jim hiter tempo igre ni bil po godu. Krizo v igri so še poglobili in zaostanek povečali, ob koncu pa športno priznali premoč Svišu. Končni rezultat tekme je bil 24:30 ( 11:15).

Statistika: Rajh, Škufca 11, Derganc 1, Đukić, Reba 6, Gros 4, Movern, Pirh 2, Pavlin, Ščuka.

Na drugi tekmi, kjer sta se pomerili ekipi starejših dečkov A MRK KRKA in RK Sviš, pa so do skupno devete zmage prišli rokometaši Krke, ki so goste premagali z rezultatom 35:22 ( 20:12) ter ohranili status vodilne ekipe v skupini CENTER II.

Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so na igrišču zagospodarili že v uvodnih minutah tekme in z domiselno izpeljanimi akcijami v napadu pridno polnili nasprotnikovo mrežo in na glavni odmor odšli s prednostjo osmih zadetkov ( 20:12). V drugem polčasu gostom igra nikakor ni stekla, Krkaši pa so nadaljevanje srečanja odigrali sproščeno in v tekmi predvsem uživali, ter se na koncu veselili devete zmage v skupini CENTER II, v kateri so doživeli zgolj en poraz.

Statistika: Muhič Ma., Nahtigal, Rataj, Nemanič 2, Zajc 3, Strmole 3, Urbas 3, Muhič L.14, Lešnjak, Jereb 5, Udovč 5, Vidmar-Konda.

Za omenjeni uspeh obeh selekcij starejših dečkov je v prvi vrsti zaslužen njihov trener Iztok Adamčič, ki je fante skozi omenjeno obdobje usmerjal v pedagoškem duhu in fair play-u.

Other Articles

Mlajši dečki
Članska ekipaPokal Slovenije