Krka

Po reprezentančni prekinitvi in nekaj odigranih prijateljskih tekmah so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka drevi odigrali prvo tekmo v letošnjem letu. V 15. krogu Lige NLB so v domači dvorani, pred praznimi tribunami, gostili ekipo RD Urbanscape Loka, ki je bila usodna za deseti poraz Novomeščanov. Tekma se je končala z rezultatom 20:27 ( 8:13).

Rokometaši Krke so tekmo začeli zelo nervozno, na parketu so prevladovali gostje, ki so v 21. minuti prvega dela vodili s tremi zadetki prednosti (5:8), Novomeščane pa niti minuta odmora na zahtevo trenerja Mirka Skoka ni predramila. Ločani so izkoristili vsako napako gostiteljev, ki nikakor niso prihajali do izdelanih strelov, slaba realizacija pa jim je ob polčasu prinesla pet zadetkov zaostanka. Tudi v nadaljevanju igra Krke ni stekla. Prednost Loke je bila prevelika, da bi se varovanci trenerja Mirka Skoka še lahko nadejali ugodnega rezultata. Kljub menjavam igralcev zaostanek Krkaši niso uspeli zmanjšati, na koncu so tekmo izgubili s sedmimi zadetki, bilo je 20:27.

Pri Novomeščanih je bil z osmimi goli najuspešnejši Tilen Kukman, pri gostih pa je Matic Pipp vknjižil šest zadetkov Krka bo v 16. krogu, 13. februarja, gostovala v Dobovi, Urbanscape Loka pa bo dan pozneje gostila Celje.

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener MRK KRKA: » Danes enostavno ni bil naš dan. Lahko rečem, da je bila realizacija s krilnih položajev do petinpetdesete minute 13/1. Zaradi tega smo psihično padli v obrambi, ne morem pa reči, da se fantje v obrambi nisi borili. Ampak, kot sem že povedal, če zgreši več kot deset čistih strelov, enostavno ne moreš zmagati. Za nas je bila to težka tekma in težak poraz, a gremo naprej«.

Robert Beguš, trener RD Urbanscape Loka: » V Novem mestu so bile tekme vedno napete in zanimive, igral se je dober rokomet in tukaj smo tudi velikokrat zmagali. In tudi danes je bilo tako. Moram reči, da je Krka odlična ekipa, še posebej sedaj, s povratkom trenerja Skoka. Vedeli smo, da bo težka tekma, ampak se je na srečo odvila v našo korist«.

Statistika:

MRK Krka: Bevec 1, Je. Avsec 2, Majstorović 2, Lončar 2, Ja. Avsec, Nosan, Irman 2 (1), Jakše, Klemenčič, Rašo, Batagelj 2, Brajer, Radović, Kukman 8 (4), Windischer, Matko 1.
RD Urbanscape Loka: G. Dolenc, Gartner 1, A. Dolenc, Jamnik 3, M. Jesenko 2 (1), U. Pipp 4, Juričan, Mali 3, M. Pipp 6, Bergant 2, A. Jesenko 4 (2), Nikolić 1, Klemenčič, Šilc 1, Jankovskij, Stanojlović.
Sedemmetrovke: Krka 5 (5), Urbanscape Loka 3 (3).
Izključitve: Krka 8, Urbanscape Loka 8 minut.
Rdeči karton: /.