Krka

Kukman: Z okrepitvami smo dobili tudi na širini

Rokometaši Krke že nestrpno pričakujejo uvodno tekmo drugega dela prvenstva v ligi NLB. Mesec in pol premora so izkoristili za dvig forme, v tem času so se jim pridružili tudi nekateri igralci, ki bodo ta petek prvič v letošnji, sicer turbolentni korona sezoni, prvič stopili na parket. Na nekaj vprašanj je pred začetkom spomladanskega dela prvenstva odgovoril najboljši strelec v krkini ekipi Tilen Kukman.

Kako ste se pripravljali na nadaljevanje sezone?

V pripravljalnem obdobju smo opravili večje število treningov, ki so bili tudi zelo intenzivni, poudarek pa je bil predvsem na telesni pripravljenosti in na odpravi nekaterih pomanjkljivosti v naši igri. Odigrali smo tudi nekaj pripravljalnih tekem, ki so bile dober pokazatelj naše forme.

V ekipi je nekaj novih-starih obrazov? Kakšna dodana vrednost so v ekipi?

Res so se nam pridružili novi/stari igralci katere že dobro poznamo in smo se z njimi uigravali celo pripravljalno obdobje. Od njih se pričakuje takojšen doprinos k igri in prav gotovo bo vsak prispeval svoj delež k dobrim rezultatom. Z novimi okrepitvami smo dobili tudi na širini, kar bo zelo pomagalo tekom naporne sezone.

Kakšna so pričakovanja pred petkovo tekmo?

Od prve tekme pričakujem predvsem, da bomo pokazali vse, na čemer smo delali med pripravljalnim obdobjem, da bomo stopili skupaj kot ekipa in igrali kot znamo. Zavedamo se, da bo tekma težka in bo na končni rezultat vplivala vsaka žoga. Loka je dobra ekipa, ki goji hitro in atraktivno igro, zato bo v petek potrebna maksimalna zbranost v obrambi kot tudi v napadu.

Other Articles

Članska ekipa
Članska ekipa