Krka

Mladinska ekipa MRK KRKA je odigrala 11. krog v 1. državni mladinski ligi, kjer so pred domačimi gledalci gostili ekipo RK Jeruzalem Ormož. Varovanci trenerja Timona Orliča vtisa iz prejšnje tekme proti Korošcem niso uspeli popraviti, tudi tokrat so tekmo v sami končnici žal izgubili. Končni rezultat je bil 27:29 (17:16).

Novomeščani so v dokaj izenačenem srečanju prvi polčas odigrali pod povprečjem in Ormožanom dovolili, da so prihajali do lahkih zadetkov. Gostje so do polovice prvega polčasa vodili s tremi zadetki (7:10), a so Krkaši nivo igre dvignili in polčas zaključili s 17:16.  V nadaljevanju so številni gledalci v novomeški dvorani Marof lahko uživali v izenačeni tekmi, saj je srečanje več ali manj potekalo gol za gol, Krkaši pa so s čvrsto in agresivnejšo obrambo preprečili nalet gostov in v 40. minuti že imeli dva zadetka prednosti (20:18). Vinarji so potrpežljivo gradili svojo igro in Novomeščane prisilil v napake ter tekmo v 51. minuti speljali na svoj mlin, v končnici tempo še dvignili in si v zaključku tekme priigrali dovolj prednosti za nov par točk.

Statistika: Rauh, Avsec 2, Kukman 7, Klemenčič 7, Hvastija 6, Windischer 2, Menger 1, Luzar 1, Plut 1, Srebrnjak, Luštek, Klobčar, Majstorovič, Filipovič, Jakše, Nosan.

Krkaši danes teden gostijo trebanjski Trimo, z osmimi točkami in tekmo zaostanka pa zasedajo  sedmo mesto.