Krka

Krkaši suvereno do nove prvenstvene zmage

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so drevi v 21. krogu 1. B SRL pred domačim občinstvom gostili ekipo ŠD Mokerc Kig. Varovanci trenerja Mirka Skoka so zmagoviti niz še podaljšali, tekma se je končala s 38:27 (20:13) in zabeležili petnajsto zaporedno zmago v letošnji sezoni.

Novomeščani, sicer izraziti favoriti na današnji tekmi, so tekmo začeli borbeno in si že sredi prvega polčasa priigrali neulovljivo prednost, do glavnega odmora pa so po zaslugi izredno razpoloženega Uroša Knavsa, ki je bil z dvanajstimi goli najuspešnejši igralec tekme, vodili s sedmimi zadetki naskoka ( 20:13). Obiskovalci so lahko v dvorani Marof tudi v nadaljevanju spremljali izjemno predstavo domačih rokometašev, ki so iz minute v minuto prednost iz prvega dela še povečevali, gostje pa za razpoložene Novomeščane niso našli rešitve. Novega para točk so se zasluženo veseli krkaši, ki so tako po sedemnajstih odigranih tekmah in osvojenih 30 točkah na trenutno odličnem 2. mestu prvenstvene lestvice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izjave po tekmi:

Kristjan Windischer, igralec MRK KRKA: »Z ekipo smo se cel teden dobro pripravljali na nasprotnika. Vedeli smo, da so v dobri formi, zato smo morali prikazati maksimalen pristop, kar kaže tudi rezultat tekme. Čestital bi ekipi za zmago in gledalcem za odlično podporo s tribun«.

Dejan Vujič, trener Mokerca: » Danes nam je manjkalo preveč poškodovanih igralcev, predvsem v rotaciji. Skušali smo narediti vse in odigrati maksimalno, a je bila Krka preprosto boljša«.

Statistika:

MRK KRKA: Rauh, Bradeško 1, Avsec 4, Majstorovič 6, Grojzdek 2, Nosan, Ernestl 2, Knavs 12, Klemenčič , Vukič 3, Lončar 1, Brajer, Kukman 5, Windischer.

RK Mokerc: Ponikvar, Pahor, Drnovšek 7, Slomić 1, Tanko, Pekeč, Stopar 5, Štamcar, Ferjan, Štrukelj 1, Redek 5, Jerlah 7, Tabaković 1, Mencelj.

Rokometaše Krke že ta petek čaka nova tekma, tokrat se podajajo na gostovanje v Gorišnico.

 

Other Articles

Kadetska ekipa
Starejši dečki