Krka

Krkaši suvereno do pete zmage v sezoni

Rokometno obarvano nedeljsko dopoldne so v dvorani Marof z zmago začeli kadeti, ki so v 6. krogu polfinalne skupine CENTER II gostili ekipo RK Trimo Trebnje. Z današnjo peto zmago v sezoni si varovanci trenerja Roberta Cvikla z desetimi točkami delijo prvo mesto na prvenstveni lestvici z ekipo Sviša, ki pa ima od Krke boljšo gol razliko, od trenutno tretje uvrščene ekipe Trima pa so Novomeščani pobegnili za 4 točke.

Krkaši so skozi vso tekmo bili boljši nasprotnik, saj so že v uvodnih minutah z rezultatom 4:0 nakazali, da so željnji zmage, kar se jim je na koncu tudi obrestovalo. Trebanjce so suvereno premagali, ob koncu je bilo 28:20 (16:11).

Trener Cvikl je imel danes zelo razpoloženo ekipo, saj so prikazali odlično igro v napadu, v obrambi pa delovali homogeno. Ob polčasu so si priigrali dovolj prednosti za bolj sproščeno nadaljevanje tekme, a kljub prednosti tudi v drugem polčasu niso popuščali. Gledalci so lahko uživali v pravi rokometni predstavi obeh ekip, na koncu pa so si velik aplavz ob zmagi zaslužili Novomeščani, ki so prednost iz prvega polčasa ob koncu še povečali in zasluženo slavili peto zmago v sezoni.

Za Krko so igrali: Rauh, Avsec 9, Rajh 7, Filipovič, Majstorovič 4, Jakše, Nosan, Muhič Ma., Jaklič, Knap, Srebrnjak 1, Klobučar 5, Kastelic, Luštek, Luzar 2.

V naslednjem krogu bodo kadeti pred domačim občinstvom gostili predzadnje uvrščeno ekipo RK Grča iz Kočevja.

Other Articles

Članska ekipa
Starejši dečki