Krka

Starejši dečki pretrd oreh za Trebanjce

Ekipi starejših dečkov A in B sta v 6. krogu predtekmovalne skupine CENTER II gostili trebanjski Trimo.

Uvodno tekmo so odigrali starejši dečki B, ki so povsem zasenčili moštvo Trima in jih gladko premagali z rezultatom 33:18 ( 14:7).

Varovanci trenerja Iztoka Adamčiča so v tekmo vstopili odločno, ter z agresivno obrambo in tekočo igro v napadu parali živce Trebanjcem, ki so nemočno lovili prednost krkašev skozi celotno tekmo. Novomeščani so po uvodnem izenačenju na 4:4 prestavili v višjo prestavo, se rezultatsko hitro odlepili in do odmora že uspeli pobegniti na neulovljivo prednost sedmih golov, ter zmago zakoličili v začetku drugega dela, ko so prednost iz prvega dela le še povečevali in na koncu povsem zasluženo slavili s petnajstimi zadetki prednosti. Najkoristnejša igralca sta bila tokrat Nace Zajc z devetimi in Luka Muhič z osmimi zadetki.

Za Krko so igrali: Muhič Ma., Nahtigal, Škufca 2, Zajc 9, Strmole 7, Urbas, Pirh 1, Muhič L. 8, Lešnjak, Jereb 6, Vidmar- Konda.

Ekipa Starejših dečkov B je po šestih krogih in šestih zmagah gladko na 1. mestu v polfinalni skupini CENTER II, drugo ouvrščena ekipa SVIŠ-a za krkaši zaostaja za 4 točke.

Naslednjo tekmo bodo SDB odigrali v gosteh pri ekipi RK Metlika.

 

Do pete zmage v predtekmovalni skupini CENTER II pa so prišli tudi starejši dečki A, ki so pred domačim občinstvom z lahkoto premagali tekmeca iz Trebnjega. Tekma med Krko in Trimom se je končala z rezultatom 35:17 ( 17:3).

Novomeščani so še enkrat več izkoristili domač parket in upravičili vlogo favorita na današnjem srečanju. Z visoko prednostjo so ugnali nečne Trebanjce, ki tokrat niso imeli nikakršnih možnosti za zmago, saj so krkaši z visokim tempom igre tekmo že v prvem polčasu postavili v zmagovit položaj. Najuspešnejši pri Krki je bil povratnik po poškodbi, Urh Emeršič, ki je kljub daljši odsotnosti z parketa dokazal, da se je vrnil še boljši in še močnejši.

Za Krko so igrali: Rauh, Tisovec 1, Berk 7, Muhič R.7, Rogelj 3, Muhič Ma., Zajc 3, Strmole, Kerlec, Emeršič 8, Muhič L. 3, Gros 1, Vidmar 2, Udovč.

SDA so tako s štirimi zmagami in enim neodločenim rezultatom še naprej vodilna ekipa v skupini CENTER II.

Čestitke !!!

Other Articles

Kadetska ekipa
Mladinska ekipa