Krka

Krkaši tekmo v Kopru izgubili v zadnjih minutah

Rokometaši novomeške Krke so v 9. krogu NLB lige gostovali na vročem terenu pri ekipi RD Koper. Gostitelji se po medlem uvodu v sezono počasi pobirajo in vzpenjajo po lestvici. V domači Bonifiki so dosegli četrto zmago in se po številu točk izenačili s Krkaši, ki so jih na domačem terenu ugnali 32 : 27 (13 : 13).

Prvi polčas je sicer minil v enakovredni predstavi. Gostitelji so si v 21. minuti resda priigrali tri gole prednosti (11:8), a so varovanci trenerja Mirka Skoai dokaj hitro nevtralizirali zaostanek in sedem minut kasneje izenačili na 12:12, s poravnanim izidom na 13 pa sta moštvi sklenili prvi del srečanja. Druga polovica tekme je bila preslikava prvega, Koprčani in Novomeščani so se borili do skrajnih meja in pokazali izjemno željo. Vseskozi je bilo izenačeno, ekipi sta se neprestano izmenjavali v vodstvu, prvo prednost dveh golov pa si je priigrala domača ekipa v 50. minuti, ko je Nejc Planinc zadel za vodstvo s 24:22.

Tekma pa še zdaleč ni bila odločena, Novomeščani so skušali ujeti Koprčane, ki so v končnici prikazali bolj zrelo predstavo in v 56. minuti prvič na dvoboju povedli za štiri gole (29:25) ter s preudarno igro odbili vse napade Krkašev, ki jim je ob samem zaključku tekme padla koncentracija, za morebitni preobrat pa se naredili nekaj nepotrebnih napak. V koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Nino Grzentič, pri Krki pa Jernej Papež, oba sta dosegla po devet golov.

Novomeščani, ki v sredo v svoji dvorani gostijo ekipo Celja Pivovarne Laško, so se z današnjim porazom na lestvici izenačili s Koprčani, obe ekipi sta na trenutnem 7. mestu.

Izjave po tekmi:

Dani Zugan, RD Koper: “Našo igro bi, če seštejemo vse skupaj, ocenil kot zelo dobro. Prvi polčas je bil še izenačen, ampak smo v zadnjih desetih minutah nekoliko povlekli našo igro in zasluženo zmagali. Ti dve točki sta nam zlata vredni, ker vemo, da smo v začetku sezone igrali slabo in se sedaj vračamo na tisti nivo, kamor tudi spadamo.”

 Jan Irman, MRK Krka: “S Koprom smo do petinštiridesete minute še nekako držali tempo, potem pa ne vem, kaj se nam je zgodilo v sami končnici. Enostavno nam je padla koncentracija v obrambi, gostitelji so prihajali do lahkih strelov in to je bilo na koncu krivo, da smo tekmo žal izgubili. Vemo, da nas v sredo čaka težka tekma s Celjem, današnjo tekmo moramo hitro pozabiti in se karseda dobro pripraviti na nasprotnika«.

Statistika:

RD Koper 2013: Haseljić, Kocjančič, Postogna, Grzentič 9, Krečič 3, Matijaševič 4, Konjević, Smolnik 2 (1), Sokolič 4, Guček, Zugan 3, Marič 4, Planinc 1, Stopar, Bratkovič 2.

MRK Krka: Tomić, Imperl, L. Rašo 3, Bevec, Didovič 4, Okleščen 3, Pršina 3, Irman 2, Jakše 1, Klemenčič, D. Rašo 1, Batagelj, Papež 9 (4), Kukman, Matko, Florjančič 1.
Sedemmetrovke: Koper 2013 3 (1), Krka 5 (4).
Izključitve: Koper 2013 10, Krka 10 minut.
Rdeči karton: /.

 

Other Articles

Članska ekipa
Krkaši jutri odhajajo v Koper
Starejši dečki