Krka

Starejši dečki pri Belokranjcih s polovičnim izplenom

Ekipi starejših dečkov A in B sta to dopoldne gostovali v Črnomlju. V osmem krogu predtekmovalne skupine CENTER II so se z gostitelji najprej pomerili starejši dečki B, ki so tekmo žal izgubili s 29:26 in se po osmih tekmah točkovno izenačili z današnjimi gostitelji. Tako Krka kot Črnomelj imata na drugem, oziroma tretjem mestu enako število točk, dvanajst.

Trener Iztok Adamčič zagotovo ne more biti zadovoljen z današnjo predstavo svojih varovancev. Tekmo so začeli v krču, gostitelji pa so ob statični igri Novomeščanov izkoristili še prednost domačega parketa in polčas zaključili s štirimi zadetki prednosti ( 15:11). Krkaši tudi v nadaljevanju niso uspeli preprečiti naleta domačinov, nekaj svetlih trenutkov so imeli v 34. minuti, ko so se gostiteljem približali na zgolj zadetek zaostanka (18:17). Igralci Črnomlja so do konca tekme Krkaše držali na varni razdalji treh, štirih zadetkov in jim po boljši igri zadali drugi poraz v sezoni.

Statistika:

Drnovšek, Rajh 3, Krašovec, Medle 2, Škufca 17, Đukić, Reba 3, Gros, Movern, Pirh 1, Pavlin, Ščuka.

Povsem drugačno predstavo pa so lahko gledalci videli na drugi tekmi, ko sta se pomerili ekipi starejših dečkov A. V črnomaljski dvorani so tempo igre od prve do zadnje minute diktirali rokometaši Krke, ki so na koncu zanesljivo premagali gostitelje, RK Črnomelj. Tekma se je končala z rezultatom 17:46 ( 11:25).

Novomeščani tudi po šesti odigrani tekmi v letošnji sezoni tekmece držijo na varni razdalji. Trenutno so s štirimi točkami prednosti pred RK Metlika zanesljivo na vrhu razpredelnice in so še edina neporažena ekipa v skupini CENTER II.

Kljub temu, da so Krkaši v Črnomelj prišli v vlogi favorita, so v tekmo vstopili z agresivnim pristopom in vse dvome o zmagovalcu razrešili že v prvem delu tekme. Na glavni odmor so odšli z neulovljivo prednostjo štirinajstih zadetkov (11:25), ter v nadaljevanju tekme le še stopnjevali tempo, ki pa mu gostitelji niso bili kos. Visoka zmaga Krke nad Črnomljem je priča o dobri fizični, taktični in psihološki zrelosti ekipe, ki bo v naslednjem krogu doma gostila ekipo Ribnice.

Statistika:

Muhič Ma., Nahtigal, Rajh, Medle 1, Rataj 3, Nemanič, Zajc 6, Strmole 8, Urbas 1, Pirh 1, Muhič L. 13, Jereb 7, Udovč 4, Vidmar Konda 2.

Other Articles

Članska ekipa
Mladinska ekipa