Krka

Krkaši tudi iz Kopra praznih rok

Rokometaši Krke so drevi v 3. krogu končnice (od 1.-6. mesta) gostovali v Kopru in v ligi za prvaka doživeli drugi zaporedni poraz. Potem ko so v zadnjem krogu rednega dela prvenstva prav v Areni Bonifika slavili in si z zmago zagotovili končnico v zgornjem delu razpredelnice, so tokrat žal klonili. Z rezultatom 28 : 25 (14 : 9) so bili boljši varovanci trenerja Veselina Vujovića.

Primorci so temelje za zmago postavili v končnici prvega polčasa. Novomeščanom igra nikakor ni stekla, v napadu so izgubili nekaj ključnih žog, kar so domačini izkoristili in si v 28. minuti priigrali lepo zalogo šestih golov (14 : 8). Koprčani so tudi v drugem delu igrali odločno, čeravno so jih krkaši dodobra ogrozili in se jim v sami končnici približali na vsega dva zadetka (25 : 24). Primorci so tik ob izteku srečanja še enkrat resneje zagrozili in po dveh zaporednih strelih Tilna Sokoliča in Aleksa Vlaha tekmo srečno pripeljali h koncu.

V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Adam Bratkovič z osmimi in Aleks Vlah s šestimi goli, pri Krki pa je Jernej Papež dosegel šest zadetkov.

Nejc Udovč: »Čestitam gostiteljem za zasluženo zmago, čeprav bi bila realna vsaj delitev točk. Res smo slabše začeli prvi polčas, kjer smo izgubili kar nekaj ključnih žog in zgrešili stoodstotne strele, a smo se v nadaljevanju vrnili v igro, Koprčane ujeli in do končnice zmanjšali zaostanek. V samem zaključku tekme pa so imeli več športne sreče domačini«.

Novomeščani počitka ne bodo imeli na pretek, saj bodo že v soboto, 24. marca, gostili velenjsko Gorenje.

Statistika:

RD  Koper 2013: Kocjančič, Postogna, Dolenc, Grzentič 4, Vlah 6, Krečič 2, Matijaševič, Poklar, Rapotec, Smolnik 5 (1), Sokolič 2 (1), Guček, Marić, Sever 1, Planinc, Bratkovič 8 (4).
MRK Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 4 (2), Bevec, Didovič 5, Okleščen, Pršina 4, Klemenčič, Irman, Jakše, Udovč, Papež 6 (2), Kukman, Matko 1, Ban, Klobčar 5 (1).
Sedemmetrovke: Koper 2013 7 (6), Krka 6 (5).
Izključitve: Koper 2013 14, Krka 12 minut.
Rdeči karton: /.

 

Other Articles

Članska ekipaIzjave
Nekategorizirano