Krka

David Imperl, vodja moštva: Izjava pred tekmo na obali


Jutri se članska ekipa MRK KRKA podaja na težko gostovanje na obalo, kjer bodo v 2. krogu v ligi za prvaka iskali prvi par točk v tem delu tekmovanja. Kot je pred jutrišnjim obračunom pojasnil vodja moštva in trener vratarjev David Imperl, v Koper odhajajo z drugačnimi občutki, kot  so jih imeli pred tremi tedni, ko so uspeli z zmago proti odlični koprski ekipi potrdili uvrstitev med najboljših šest, a je miselnost rokometašev enaka in osredotočena na željo po zmagi.

David Imperl: “Tekma bo povsem nova in nešportno bi ju bilo enačiti. Zavedamo se, da je koprska ekipa po porazu z nami v zadnji tekmi rednega prvenstva povsem drugačna. Nanizali so nekaj odličnih zmag, tako v pokalu kot v prvenstvu in v dvobojih končnice, kjer so presenetljivo na gostovanju, na vročem terenu premagali ekipo Gorenja Velenja.”

“Zelo so se dvignili v formi, prišli so v zmagovalni niz. Menim, da bo njihova miselna pripravljenost na tekmo z nami na zavidljivem boljšem nivoju, kakor prejšnjič. Zavedamo se tudi, da bodo želeli proti nam na vsak način priti do zmage, kar pa je lahko tudi njihova slabost. Težko je tudi pričakovati, da bodo vzdržali tak zmagovalni ritem, zato si želimo z njimi igrati in jih ponovno dokazati, da znamo biti enakovreden in celo boljši tekmec.”

“Šlo bo za tekmo, katero bo zmagala tista ekipa, ki bo prišla na igrišče z večjo željo po zmagi, z večjim ekipnim sodelovanjem, medsebojno pomočjo in predvsem osredotočenostjo od začetka tekme pa prav do odločilnih minut v zaključku tekme. Taktično se ekipi poznata. Igralci so se medsebojno na igrišču srečali že mnogokrat, zato je tu le malo možnosti za presenečenja. Več manevrskega prostora vidim v dobri pripravi na tekmo, na posamezne naloge igralcev,ki jih morajo izpolniti in na predvidevanje igre nasprotnika.”

“Na tekmi bo odločala tudi zbranost, uspešnost boljših in izkušenejših igralcev obeh ekip. Naša naloga bo, da njihove zaustavimo, naši pa, da zablestijo v vsem svojem talentu in znanju. Pomembno vlogo, kakor so jih na prejšnji tekmi, bodo imeli vratarji. Ekipa, ki bo imela bolje razpoloženega vratarja, predvidevam bo zmagala. Vendar ne boljšega le po številu obramb, temveč tudi boljšega v sodelovanju z obrambo, v dogovoru branjenja vrat z obrambo, z vračanjem žoge v igro in celo dobrega izvajanja dolgih vratarskih metov. Predvsem je pa to tekma, kjer lahko izkušenost in anticipacija vratarjev dela med njimi razlike. Saj njihove kognitivne sposobnosti in konativne lastnosti ob zadostni meri taktike branjenja lahko v zaključku tekme določijo zmagovalca.”

“Da pa bi prišli do takih prelomnih trenutkov tekme, morajo začeti tekmo zelo dobro, skoncentrirano in nepopustljivo ter ta ritem celo dvigovati. Individualna in ekipna motivacija mora uspešno delovati, ne smemo delati neprisiljenih napak, biti tekalno in strelsko uspešni in se lahko nadejamo nove zmage proti spoštovanja vredni ekipi Kopra”, je svoja videnja obširneje pojasnil vodja moštva novomeške Krke.

Other Articles

Mladinska ekipa
Članska ekipa