Krka

Krkaši ugnali Primorce, poškodbe znova terjale svoj davek

V dvorani Marof je mladinska ekipa MRK KRKA v 17. krogu 1. mladinske lige gostila RD Koper 2013 in po napeti končnici prišla do obeh točk. Krkaši so tekmo dobili z rezultatom 25:23 ( 15:11).

Novomeščani so sicer prvo tekmo v gosteh v Kopru izgubili, tokrat pa so dodobra izkoristili prednost domačega parketa in se Koprčanom oddolžili za poraz. Krkaši so tekmo začeli agresivno, gostje pa so prvič izenačili v 10. minuti prvega dela, to pa je bil edini približek gostov, saj so varovanci trenerja Sama Juga vodstvo ohranili do konca prvega dela, polčas pa zaključili s prednostjo štirih zadetkov. Nadaljevanje drugega dela srečanja je bilo podobno prvemu, čeprav so domačini rahlo popustili v obrambi, izgubili nekaj žog, Koprčani pa so izkoristili nekaj napak krkašev in se jim v sami končnici približali na le gol zaostanka ( 24:23). S koncentrirano igro in čvrsto obrambo so Novomeščani le uspeli zajeziti nalet gostov in ob koncu zasluženo osvojili sedmo zmago v sezoni. Končni rezultat je bil po 60. minutah srečanja 25:23.

Današnja tekma pa je minila v znamenju poškodb- V 48. minuti tekme je zaradi hujše poškodbe gležnja moral tekmo končati najboljši strelec pri Novomeščanih Jaka Plut, pred tem pa se je poškodoval še krožni napadalec in kapetan ekipe Kristjan Windischer. Obema želimo uspešno okrevanje ter hiter povratek na parket.

Za Krko so igrali:  Kovačič, Kukman 4, Novak, Bačar 4, Matko 1, Udovč, Šmuc, Kastelic, Klemenčič 3, Plut 7, Rašo 4, Windischer 1, Hvastija 1, Menger.

Krkaši imajo s tekmo manj trenutno 14 točk in še vedno ostajajo na 7. mestu lestvice. Naslednjo tekmo bodo odigrali čez teden dni pri ekipi ŠD RK Krim.

Other Articles

Članska ekipa
Nekategorizirano