Krka

Krkaši v Ribnici izgubili uvodno tekmo v ligi za prvaka

Rokometaši ribniškega Rika in novomeške Krke so odigrali uvodno tekmo v ligi za prvaka. Varovanci trenerja Mirka Skoka so na gostovanju doživeli prvi poraz v nadaljevanju spomladanskega dela prvenstva. Srečanje se je zaključilo z rezultatom 30 : 23 ( 15:8).

Novomeščani so si tokrat zaslužili negativno oceno in slab vtis, saj niso prikazali znanja in igre, ki jih je sicer krasila na zadnjih tekmah.  Domačini, ki so v končnico po rednem delu prvenstva vstopili kot vodilna ekipa v NLB ligi, so že v uvodnih minutah prevzeli pobudo in hitro povedli, vodstva pa do konca tekme niso več izpustili iz rok. Krkaši so do polčasa zaostajali že za sedem zadetkov, kar pa za nadaljevanje ni bila dobra popotnica. V drugem delu igre so se farmacevti sicer uspeli približati na štiri zadetke, v 44. minuti pa je Jaka Jakše poskrbel, da je razlika znašala zgolj tri gole (20:17), a jim bližje Ribničani niso pustili in ko je Jure Kljun v 54. minuti zadel za 27:21, je bil zmagovalec že znan.

Blaž Fink, RD Ribnica: »Na to tekmo smo se skozi cel teden zelo intenzivno pripravljali, saj vemo, kakšna ekipa je Krka. V Novem mestu smo se namreč v rednem delu že opekli, zato smo tekmo vzeli maksimalno resno. Morda je na koncu današnjega srečanja do izraza prišla naša daljša klop in koncentracija«.

Jan Irman, MRK KRKA: »Danes nismo prikazali tako borbene igre, ki nas je krasila na zadnjih dveh tekmah. Zopet smo naredili premalo prekrškov in preveč tehničnih napak in to je v bistvu vodilo do novega poraza. V prihodnje se moramo sestaviti in odigrati trdno obrambo in zmanjšati število izgubljenih žog«.

Pri domačih sta bila s po petimi zadetki najboljša Risto Vujačić in Domen Pahulje, pri Krki pa je sedem zadetkov dosegel Grega Okleščen.

Ribničani bodo v 2. krogu gostovali v Škofji Loki, Novomeščani pa bodo gostili Gorenje.

RD Ribnica: Horvat 4, Fink 3, Vujačić 5, Knavs 2, Skušek 2, Koprivc, Pahulje 5, Nosan 3 (2), Klarič, Kovačič 3, Kljun 2, Nosan, Batinič 1 (1), Perovšek, Setnikar, Košmrlj.
MRK Krka: L. Rašo 3, Bevec, Didovič, Okleščen 7, Pršina 2, Tomić, Irman, Jakše 5 (1), Udovč, D. Rašo, Papež 6 (2), Brajer, Kukman, Matko, Ban, Klobčar.
Sedemmetrovke: Riko Ribnica 4 (3), Krka 5 (3).
Izključitve: Riko Ribnica 8, Krka 4 minute.

Other Articles

Kadetska ekipa
Mladinska ekipa