Krka

Rokometaši Krke so drevi v prestolnici odigrali tekmo 1/8 finala pokala Slovenije in si z zmago priigrali nastop med osem najboljših ekip v državi. Končni rezultat tekme je bil 24:33 (13:17).

 

Novomeščani so si zmago zagotovili šele v zaključku tekme. Krkaši si večje prednosti v uvodnih minutah niso priigrali, saj so jim  gostitelji ves čas uspešno sledili, tik pred glavnim odmorom pa so varovanci trenerja Romana Zarabca uspeli pobegniti za štiri zadetke. V nadaljevanju srečanja so Ljubljančani hitro izničili zaostanek, njihove namere o morebitnem preobratu pa je skalila prekinitev za zapisnikarsko mizo. Petnajst minutno prekinitev so Krkaši dodobra izkoristili in tempo igre dvignili ter imeli do zadnjega sodniškega žvižga tekmo pod nadzorom.

Izjave po tekmi:

Miha Kolmančič, MRK Ljubljana: » V tekmo nismo vstopili stoodstotno in nismo pokazali dovolj energije in volje, ki nas je krasila na zadnjih treh ligaških tekmah. V drugem polčasu smo prikazali povsem drugo igro, bili kot prerojeni in do prekinitve, ki pa je bila voda na mlin Krki. Mi enostavno nismo mogli zadeti gola in rezultat je na koncu tak, kakršen je«.

Žiga Urbič, MRK KRKA: »Kljub temu, da smo tekmo in nasprotnika vzeli zelo resno, pa tja do petdesete minute ni bilo videti tako. Na koncu smo le pokazali svoje kvalitete in zmagali. Pohvalil bi ekipo Ljubljane, ki se je pokazala za zelo kakovostnega tekmeca

Statistika: Bevec, Avsec, Pršina 2, Hvastija, Irman 6, Jakše 3, Plut, Klemenčič, Rašo 3, Batagelj, Brajer, Kukman 9, Windischer, Matko 1, Kete 9, Urbič.

Žreb četrtfinalnih parov bo potekal ta petek ob 12. uri v prostorih Rokometne zveze Slovenije.